KKC atmosfēriskie lietuvieši «Garbonatas Bosistas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no populārākajām lietuviešu grupām – psihedēliskā roka apvienība «Garbonatas Bosistas» – 1. aprīlī sniegs koncertu Kaņepes Kultūras centrā Rīgā. Pēc uzstāšanās ansamblis dosies uz Igauniju, kur piedalīsies Tallinas Mūzikas nedēļā.

«Ar katru reizi, kad atgriežamies Rīgā, arvien vairāk tur jūtamies kā mājās. Ir maģiski dzirdēt valodu, kas skan tik pazīstami, taču nesaprast sacītā nozīmi. Tā nu mēs pārslēdzamies uz mūzikas valodu, un cilvēki Latvijā to saprot ļoti labi,» stāsta grupas ģitārists Mantas Joneikis.

Grupa «Garbonatas Bosistas» dibināta Viļņā, līdz šim izdoti divi tās ieraksti – «Venera EP» 2012. gadā un «Above Us» 2015. gadā. Janvārī tā tika apbalvota kā Lietuvas gada labākā alternatīvās mūzikas grupa «M.A.M.A.» balvu pasniegšanas ceremonijā.

Apvienība vairakkārt spēlējusi Latvijā, Igaunijā, Polijā, Čehijā, Dānijā, Anglijā, Vācijā un citviet. Nozīmīga bijusi arī «Garbonatas Bosistas» dalība «Great Escape» «Liverpool Sound City» un «Reeperbahn» mūzikas konferencēs.

Ansambļa skanējumu veido psihedēliskās rokmūzikas, krautroka un indīroka elementi.

Koncerts Rīgā notiks 1. aprīļa vakarā Kaņepes Kultūras centrā Rīgā, Skolas ielā 15, sākums plkst. 21:00. Savukārt Tallinas Mūzikas nedēļā «Garbonatas Bosistas» uzstāsies 2. aprīlī klubā «Kultuurklubi Kelm», plkst. 22:20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu