Jurijs Lužkovs piekto reizi kļūs par Maskavas mēru (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas domes deputāti trešdien ārkārtas sēdē izskatīs jautājumu par Jurija Lužkova iecelšanu Maskavas mēra amatā uz piekto termiņu. Tā kā atbalstu garantējusi partija "Vienotā Krievija", problēmām ar viņa apstiprināšanu nevajadzētu būt.

"Sagaidāms, ka Lužkovs uzstāsies ar pusstundu ilgu ziņojumu deputātiem, atbildēs uz parlamentāriešu jautājumiem un pēc tam notiks slēgtās balsošanas procedūra," teikts Maskavas domes preses dienesta paziņojumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā piektdienā 70 gadus veco Lužkovu izvirzīja uz atkārtotu pilnvaru termiņu Maskavas mēra amatā. Lužkovs Krievijas galvaspilsētu vada jau 15 gadus, un pašreizējais viņa pilnvaru termiņš beidzas decembrī. Viņš ir ciešs Putina sabiedrotais.

Maskavas domes vicespīkers un frakcijas "Vienotā Krievija" vadītājs Andrejs Meteļskis paziņoja, ka "frakcijas sēdē oficiāli pieņemts lēmums vienbalsīgi atbalstīt Jurija Lužkova kandidatūru Maskavas mēra amatam". "Prezidents sacīja, ka pilsētā joprojām ir daudz neatrisinātu uzdevumu un ka Jurijam Mihailovičam ir pāragri mainīt darbu un tā patiesi ir liela taisnība. Tāpēc ka ir jārisina daudzi uzdevumi, bet neviens cits par viņu labāk ar tiem galā netiks."

Pats Lužkovs agrāk paziņojis, ka īpašu uzmanību pievērsīs mājokļu celtniecības, iedzīvotāju sociālās atbalstīšanas, transporta un veselības aprūpes attīstības jautājumiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu