Timmas 23 punkti neglābj «Zeņit» no zaudējuma «Avtodor» vienībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva 23 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta spēlē, kas gan neglāba viņa un vēl viena latvieša Kaspara Bērziņa pārstāvēto Sanktpēterburgas «Zeņit» no zaudējuma Saratovas «Avtodor» vienībai.

«Zeņit» izbraukumā cieta zaudējumu ar 88:90 (11:19, 20:20, 26:23, 31:28).

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 34 minūtes un 43 sekundes, grozā raidot piecus no sešiem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem trīspunktniekiem un vienu no diviem «sodiņiem».

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, divas piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Tikmēr Bērziņš nospēlēja 21 minūti un 12 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, jo viņš trāpīja trīs no septiņiem divpunktniekiem, bet neviens no viņa tālmetieniem nebija precīzs.

Bērziņa kontā arī desmit atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, viena kļūda, piecas piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Šo spēli «Zeņit» neuzsāka pārāk veiksmīgi, otrās ceturtdaļas sākumā nonākot iedzinējos ar 13:27. Lai arī pēc tam dueļa gaita izlīdzinājās, viesi no Sanktpēterburgas līdz lielajam pārtraukumam pretiniekus nepanāca (31:39). Tomēr «Zeņit» pilnībā mājinieku pārsvaru likvidēja otrā puslaika sākumā, taču ceturtajā ceturtdaļā «Avtodor» handikaps atkal sasniedza desmit punktus - 69:59. Sanktpēterburgas vienība centās atspēlēties, taču mēģinājumi bija nesekmīgi. Lai gan pašā mača izskaņā pārsvars saruka līdz diviem punktiem, ar to nebija pietiekami, lai «Zeņit» varētu izglābties.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 26 uzvarām 28 spēlēs ir Maskavas CSKA, ar 22 panākumiem 26 mačos seko Kazaņas «Unics», bet ar 16 uzvarām 23 cīņās ceturtajā pozīcijā ierindojas «Zeņit».

Savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā «Ņižņij Novgorod» ar 16 uzvarām 26 spēlēs ir septītā.

Latvijas čempione «VEF Rīga» ar deviņām uzvarām 26 mačos atrodas 11.vietā, kamēr Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas komanda Tallinas «Kalev» ar septiņiem panākumiem 25 spēlēs ir divas pozīcijas zemāk. Kopvērtējuma noslēdzošo vietu ieņem Nikolaja Mazura trenētā Tbilisi «Vita», kas tikusi pie vienas uzvaras 27 mačos.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu