Ašers iekarojis britu klausītāju sirdis (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Populārais amerikāņu "rythm&blues" dziedātājs Ašers (Usher) šonedēļ ar jauno plati "Here I Stand" (LaFace/Sony BMG) uzšāvies Apvienotās Karalistes albumu topa virsotnē.

"Here I Stand" ir jau trešais Ašera numur viens pēc kārtas, 2004. gadā tas izdevās ar "Confessions", savukārt 2001. gadā ar "8701", tiesa, neviens ieraksts pirmajā vietā nav noturējies ilgāk par vienu nedēļu. Ašeram uz papēžiem min velsiešu sensācija Dafija (Duffy) ar debijas plati "Rockferry" (A&M/Universal), kas nu jau pārdota 600 000 eksemplāru. Meitenes jaunākais singls "Warwick Avenue" arī pakāpies no 7. uz 3. pozīciju singlu konkurencē.

3. vietā Nīls Daimonds, The Ting Tings tikai ceturtie, savukārt 5. vietā jaunums no Līdsas rokeriem The Pigeon Detectives, puišu otrais studijas albums "Emergency" (Dance to the Radio) seko pagājušā gada debijas albuma "Wait for Me" panākumiem.

15. vietā vēl viens jaunums - Spiritualized. 1989. gadā dibinātā britu grupa, kas cēlusies no space roka veterāniem Spaceman 3, Džeisona Pīrsa vadībā atgriezusies ar jaunu plati "Songs in A&E" (Sanctuary). Grupas muzikālās darbības kulminācija datējama gan ar 1997. gada plati "Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space", kurā piedalījušies vairāki izcili viesmākslinieki – Dr. John, Spring Heel Jack un Balanescu Quartet.

Sanderlendas postpanka kvartets The Futureheads pēc 2006. gada "grūtā otrā albuma" - mēģinājuma pašapliecināties, eksperimentēt un rādīt sevi maksimāli nopietnā gaismā, pēc teju vai izjukšanas iekšēju nesaskaņu dēļ un pēc tam, kad no puišu pakalpojumiem atteicās izdevējkompānija "679 Recordings", šonedēļ atgriežas ar lielisku jaunu plati "This Is Not the World". Albums laists klajā pašu vīru izveidotās izdevniecības "Nul Records" apgādā, lai garantētu nepieciešamo neatkarības devu. Diemžēl bez mūzikas industrijas reklāmas mašinērijas atbalsta plate šonedēļ kā jaunums tikai 19. vietā.

Jaunā Kārdifas rokgrupa Kids In Glass Houses ar "Smart Casual" debitējusi 29. vietā. Nesen pie vīra izgājusī Ašlija Simpsone (Ashlee Simpson-Wentz) ar savu trešo studijas plati "Bittersweet World" pirmajā nedēļā tikai 57. vietā.

Singlu topā pirmās divas vietas bez izmaiņām - pirmā Barbadosas dīva Riana (Rihanna) ar "Take a Bow" (Def Jam/Universal) un ikgadējās britu mūzikas kritiķu aptaujas top10 nominanti The Ting Tings 2. vietā.

Augstākais jaunums šoreiz amerikāņu R&B zvaigznei Krisam Braunam (Chris Brown) ar "Forever" (Jive/Sony BMG) (17), bet roka veterāns Pols Vellers (Paul Weller) ar dubultsinglu "Have You Made Up Your Mind"/"Echoes Round rhe Sun" (V2/Universal) - 19. vietā (skat. video).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu