Ilze Kunga svin pirmizrādi "Gaismas zīmēm" (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 10.novembrī, kinoteātra "Rīga" Mazajā zālē pirmizrādi svinēs režisore Ilze Kunga, kura pabeigusi īsmetrāžas spēlfilmu "Gaismas zīmes" ar Egonu Dombrovski un Sandru Zvīguli galvenajās lomās, informē Kristīne Matīsa, Nacionālā kino centra informācijas speciāliste un Latvijas filmu izplatīšanas projektu vadītāja.

Jaunā filma iekļauta īpašā seansā, kuru papildina pēdējo piecu gadu Ilzes Kungas filmas - "Randevu" (2004), "Priežu bērni" (2005) un "Spirāle" (2007).

11., 12. un 13. novembrī plkst. 21 Ilzes Kungas filmu programma tiks demonstrēta kinoteātra "Rīga" Mazajā zālē.

Filmas "Gaismas zīmes" varonis ir Ingus - vīrietis ap 40 gadiem, kurš pilnībā apmierināts ar savu vientuļnieka statusu, līdz kādu dienu kaimiņos ievācas komunikablā Žanete un vecā lietu kārtība ir izjaukta. Varētu viņai nepievērst uzmanību, taču ir kāds nepārvarams spēks, kas vēlas pretējo.

Filmas radošā grupa - scenārija autors Ivo Briedis, režisore Ilze Kunga, operators Maksims Efross, mākslinieki Jurģis Krāsons un Ilva Kļaviņa, komponists Andris Indāns, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grims - Ilze Trumpe, montāža - Artjoms Antonovs, skaņa - Jevgeņijs Kobzevs, producenti - Laima Freimane, Ilze Kunga. Filmas finansiālie atbalstītāji - Nacionālais Kino centrs un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

"Gaismas zīmes"
"Gaismas zīmes" Foto: publicitātes

Ilze Kunga

Režisore Ilze Kunga mācījusies Skrundas vidusskolā (1982-1991) un Murjāņu Sporta ģimnāzijā (1991-1994), pēc tam Latvijas Kultūras akadēmijā, Socioloģijas un kultūras menedžmenta programmā (1994-1998), bet kino izglītību ieguvusi Krievijā - Sanktpēterburgas Valsts Kino un televīzijas universitātē (1999-2004), Igora Masļeņņikova meistarklasē filmu režijā (Masļeņņikova slavenākais darbs ir leģendārais TV seriāls par Šerloku Holmsu un doktoru Vatsonu, un tagad Latvijas kinoskatītājiem ir iespēja pārliecināties, vai Ilze Kunga ir ietekmējusies no sava skolotāja).

Krievijas mācību laika diplomdarbs ir īsfilma "Randevu" (2004, 15 min), ar ko sāksies Ilzes Kungas filmu programma; tas ir niansēts stāsts par trauslu situāciju divu mīlētāju slepenajās attiecībās. Programmā iekļauta arī spēles īsfilma Priežu bērni (2005, 27 min) ar Indru Rogu un Tālivaldi Lasmani galvenajās lomās - spriedzes pilns un neatrisināta pagātnes konflikta apēnots vakars, satiekoties diviem studiju biedriem, kuri gadiem nav redzējušies. Trešā filma programmā ir hiperīsfilma, trīs minūtes garā "Spirāle" (2007), kas uzņemta speciāli programmai "Future Shorts".

"Gaismas zīmes"
"Gaismas zīmes" Foto: publicitātes

Kopā ar jaunāko īsfilmu "Gaismas zīmes" šie Ilzes Kungas darbi apkopo piecu gadu laikā pēc mācībām izdarīto, it kā noslēdzot īsfilmu periodu, kam būtu loģiski jāturpinās ar pilmetrāžas spēlfilmu. Ir cerības, ka tā tas arī notiks, jo Ilze jau strādā pie vairākiem pilnmetrāžas filmas scenārijiem.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu