"Dziedošās ģimenes” pamet Krastiņu ģimene (202)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Latvijas dziedāšanas svētku šovu "Dziedošās ģimenes” šonedēļ atstāj un savu dalību vairs konkursā neturpinās Krastiņu ģimene no Valmieras.

Kā jau ziņots, LNT šovā „Dziedošās ģimenes” turpmāk katru nedēļu pēc skatītāju un žūrijas balsojuma rezultātiem šovu atstās viena ģimene. Tā, kura iemantos vislielāko žūrijas atzinību un skatītāju mīlestību, iegūs galveno balvu - 10 000 eiro, bet to uzzināsim vien decembrī, kad beigsies dziedāšanas svētki. Projekta žūrijā - LNT labestības projektu „Labestības diena” un „Eņģeļi pār Latviju” vadītāja Katrīne Pasternaka, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis un maestro Raimonds Pauls.

Šo svētdien 11 ģimenēm bija jāsagatavo priekšnesums - izcilāko komponistu dziesmas.

Piedāvājam katras ģimenes izpildījuma vērtējumu konkursa pusfinālā un žūrijas komentārus par priekšnesumiem.

Igauņu ģimene no Rēzeknes rajona Gaigalavas Ģimene no Rēzeknes rajona Gaigalavas dziedāja Jāņa Lūsēna dziesmu „Savādā”. Žūrijas vērtējums: 30 punkti O.R.: „Tagad ar cipariem ir dimbā... Tagad man vajag vienpadsmit, kāda vērtējuma man nav. No skatuves nāk tīrība, tāpēc izcili skanēja. Paldies liels jums!” (10) K.P.: „Šī dziesma pierāda, ka ir gaume un vēlme pateikt to, kas uz sirds un prātā... Vienkāršība un labas balsis... Paldies!” (10) R.P.: „Pēc pēdējās reizes, kad izteicos par latgali – man bija zvans, kas solīja svaigu gaļu! Pēc balsojuma Saeimā, kad piespiedu nepareizo pogu, - man to vairs nedos. Bet sniegums jums bija ekselents!” (10)

Sudmaļu ģimene no Liepājas Projektā uzstājās māsa Kristīne un brāļi Kristaps, Ivars un Reinis. Sudmaļu ģimene bija izvēlējusies dziesmu „Laika dziesmiņa”. Žūrijas vērtējums: 30 punkti O.R.: „Mani uzrunāja. Liepāja sevi pārstāvēja godam! Bija maksimāls efekts un jauda!” (10) K.P.: „Kristīnei paldies, ka pirmais tonis bija drošs un skaists! Tad var viegli ļauties! Tā turpināt...” (10) R.P.: „Es jūs atbalstu!” (10)

Beitiku ģimene no Limbažu rajona Pāles Tētis Egons kopā ar savu kuplo ģimeni - bērniem Maretu, Raivo, Ievu, Jāni, Māru, Aiju, Oskaru, Dāvi, Baibu un Kristīni dziedāja M. Zālītes „Tik un tā”. Žūrijas vērtējums: 29 punkti O.R.: „Man ļoti gribētos redzēt šīs ģimenes māmiņu! Aplaudēsim viņai! Tik daudz skaistu bērnu... Nodziedājāt jauki, bet vēl kāda krāsiņa prasījās, lai nav tik viengabalains izpildījums...” (10) K.P.: „Ar dziesmu izvēli ir trāpīts desmitniekā! Man skrēja skudriņas...” (10) R.P.: „Skaisti! Varbūt nedroši sākumā, bet beigās jau koris bija varens!” (9)

Riču ģimene no Rīgas Projektā piedalās divi brāļi – Ritvars un Kaspars un brālēns Kaspars. Skanēja Raimonda Paula dziesma „Nepalaid garām” čigānu versijā. Žūrijas vērtējums: 28 punkti O.R.: „Es sapratu, ko Pauls bija domājis, rakstot šo dziesmu – laikam par tām divām čigānietēm uz skatuves! Bija dažas kļūmītes... Iesaku savu temperamentu tomēr izpaust savās dziesmās – tad trāpīsiet desmitniekā!” (9) K.P.: „Mazliet bija apjukumi... Viss nebija tik perfekti kā citas reizes. Jūsu temperaments citreiz var iegāzt, bet es jums tomēr ļoti ticu!” (9) R.P.: „Esmu savā mūžā visu ko pārdzīvojis... Bet bija skaisti, tipiski čigāniski – un no sirds!” (10)

Eglīšu ģimene no Alūksnes Eglīšu ģimenē dzied tētis Didzis, mamma Sanita un viņu meitas Evija un Signe. Ģimene no Alūksnes dziedāja tautasdziesmu „Es atnācu uguntiņu”. Žūrijas vērtējums: 28 punkti O.R.: „Jums ļoti viegli ir dzīvot, jo ir liela saskaņa... Neizpratu sarkano kleitu domu. Bet bija jauki!” (9) K.P.: „Vēlams sabalansēt kāpumu un kritumu, lai nav šoks! Man patika tēva skatiens uz savu puķu dārzu. Krietns priekšnesums!” (9) R.P.: „Meitenes prasījās tautiskākas... dziesmas izpildījums bija labs!” (10)

Dukuru ģimene no Cēsu rajona Raiskuma Atraktīvajā Dukuru ģimenē dzied tēvs Edijs, dēls Miks un māsa Paula. Dukuru ģimene no Cēsu rajona Raiskuma pārsteidza skatītājus ar Imanta Kalniņa „Dziesmu par to gadījumu Džordāno Bruno”. Žūrijas vērtējums: 28 punkti O.R.: „Jūs jau kā profesionāļi, kuriem ir, protams, citas prasības. Vokāls un ritms ir ļoti labs, mūzika gan mazliet par skaļu... Ja izvēlaties sižetu – tad šoreiz tas nenāca jums par labu.” (9) K.P.: „Es lūdzu publiku saprast kritiku, lai tas nav kā nopeļams gājiens un iznīcība. Piekrītu, ka sižets šoreiz bija slidens gājiens. Āķi iemetāt, zivi neizvilkāt... Bet skaņa bija tīra!” (9) R.P.: „Es gan vien novēlu turpināt un strādāt. Iet uz profesionālo skatuvi!” (10)

Eriņu ģimene no Rēzeknes rajona Dricāniem Tētis Andris un mamma Aina Eriņi uzstājas kopā ar meitām Agnesi un Aiju. Lai Eriņu dzimtas ansamblis būtu kuplāks, kopā ar viņiem uz skatuves nāk arī meitu māsīca Dace un brālēns Linards. Ģimene šovā piedāvāja dziesmu „Elpo”. Žūrijas vērtējums: 28 punkti O.R.: „Kas bija domāts tas virpulis, ko tētis sākumā izpildīja? Prieks? Nē, jums ir stiprība ģimenes lokā, to var manīt! Labi!” (9) K.P.: „Es tev vienkārši uzticos... Skaisti, kā jūs mākat to vienkārši viens otram pateikt acīs!” (10) R.P.: „Dziedājāt ļoti labi! Paldies!” (9)

Vītolu ģimene no Madonas rajona Liezēres pagasta Ģimenes tēvs Jānis un mamma Dace uzstājas kopā ar bērniem Kalvi, Jāni Ausmintu, Rasu, Madaru un Vari. Viņi dziedāja „Senu kalpu dziesmu”. Žūrijas vērtējums: 28 punkti O.R.: „Man ir divas sajūtas – dziesma ir ļoti grūta, tāpēc vokāli līdz galam neizcēlāt... Bet otra lieta – jūs radījāt sajūtu un domas, kas ir vissvarīgākais!” (10) K.P.: „Malači, ka sakombinējāt kopā dziesmu un sevi. Pirmajā daļā bija domas, otrajā – mūzika.” (9) R.P.: „Jūs esat šajā mūzikā kā zivis ūdenī. Paldies!” (9)

Krastiņu ģimene no Valmieras Krastiņu ģimene projektā piedalās kopā ar trīs pieaugušajiem bērniem - Elīnu, Evu un Zigmāru. Tēvs Oļģerts ir ārsts, kurš strādā ar netradicionālās medicīnas metodēm, mamma Māra ieguvusi pedagoģes izglītību, bet brīvajos brīžos auklē mazmeitiņu. Ģimene uzstājās ar R. Paula komponēto dziesmu „Nenāciet klāt man rudenī”. Žūrijas vērtējums: 27 punkti O.R.: „Ja šajā krīzes laikā mēs visi plēvēs iepītos, tad būtu koris! Ja jau Paulam patika, tad ko te teikt...” (9) K.P.: „Ideāli esat sadalījuši savas lomas – kas nu kuram pa spēkiem! Šoreiz malā pakāpās vecāki, ļaujot meitu balsīm skanēt.” (9) R.P.: „Jums izdevās retro noskaņojums. Deja papildināja dziesmas saturu. Tikāt veiksmīgi galā!” (9)

Legzdiņu ģimene no Dobeles rajona Jaunbērzes Māsas Legzdiņas, Gundega un Aija, kopā dzied kopš dzimšanas. Abas pārsteidza visus, uz skatuves iznākot kopā ar saviem dēliem ar dziesmu „Vēlais pīlādzis”. Žūrijas vērtējums: 26 punkti O.R.: „Vitālas būtnes jūs esat! Negribētu jūsu nagos nokļūt. Bet šlāgeraptaujās jums vieta ir noteikti! Piebilde: nespēlējiet tik daudz uz Raimonda Paula dziesmām, izpildiet ko citu!” (8) K.P.: „Dēli kā ozoli, kas sargā mammas. Es gan nezināju tādu Paula dziesmu, man neērti. Šoreiz izdzirdēju, ka jums abām ir ļoti tīras balsis!” (9) R.P.: „Es esmu jūsu cienītājs! Dēli gan jums kā miesassargi. Īstas latviešu meitenes jūs esat, man patika!” (9)

Grīnhofu ģimene no Ogres Grīnhofu ģimeni pārstāv mamma Liene, tētis Reinis un bērni Agate, Dāvis un Valters. Visi dziedāja M. Brauna komponēto tautasdziesmu „Dzied ar mani, tautumeita”. Žūrijas vērtējums: 26 punkti O.R.: „Skaisti. Uzbūrāt jauku ainu! Gubiņa jums paštaisīta? Un bērni? Mīlīga ģimenīte esat! Mammai gan precīzāk jāizdzied vārdi nākamreiz! Novēlu, lai pēc šīs dziesmas jums ir arī ceturtais dziedātājs!” (9) K.P.: Varbūt mazliet par daudz darbībās... Man liekas, ka tas traucē jūsu balsīm mazliet...” (8) R.P.: „Manos gados siena gubā vairs nav ko meklēt... Bet laba izdoma priekšnesumā, man patika ļoti!” (9)

Nākamnedēļ desmit ģimenēm jau jāsagatavo citas noteiktas tematikas priekšnesums. Tiekamies nākamsvētdien!

Komentāri (202)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu