RD noraida pasažiera prasīto morālo kompensāciju (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes deputāti šodien noraidīja sabiedriskā transporta pasažiera pieprasīto 1000 latu morālo kompensāciju par izsēdināšanu no autobusa. Normunds Zernis 1000 latu bija pieprasījis no pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un Rīgas pašvaldības policijas "par morālā kaitējuma un materiālā zaudējuma atlīdzināšanu".

Normunds Zernis 1000 latu bija pieprasījis no pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un Rīgas pašvaldības policijas "par morālā kaitējuma un materiālā zaudējuma atlīdzināšanu".

Iesniegumā valsts augstākajām amatpersonām, tiesībsargājošo iestāžu un Rīgas pašvaldības pārstāvjiem Zernis informēja, ka 20.jūnija pēcpusdienā 13.janvāra ielā "Rīgas satiksmes" kontrolieri apstādinājuši 3.maršruta autobusu "Bolderāja-Pļavnieki", ar kuru viņš braucis uz mājām, un veikuši e-talonu kontroli.

Pēc kontroliera lūguma uzrādīt e-talonu Zernis esot uzrādījis savā rīcībā esošos talonus, bet kontrolieris atteicies tos pārbaudīt. "Paskaidroju kontrolierim, ka e-talonu esmu reģistrējis un ka man ir likumīgas tiesības atrasties iepriekšminētā maršruta autobusā, un lūdzu kontrolieri veikt e-talona pārbaudi. Pēc tam sekoja Pašvaldības policijas pārstāvja lūgums izkāpt no autobusa, ko arī izdarīju," raksta pasažieris.

Kontrolieris Pašvaldības policijas, pārējo "Rīgas satiksmes" kontrolieru un liecinieka klātbūtnē veicis e-talona pārbaudi un konstatējis, ka Zernis e-talonu reģistrējis braucienam iepriekšminētajā maršruta autobusā.

"Līdz ar to Pašvaldības policijas un "Rīgas satiksmes" darbinieku prettiesiskas faktiskās rīcības rezultātā publiski tiku pazemots un prettiesiski man tika liegta pārvietošanās iepriekšminētā maršruta autobusā, pārkāpjot jebkādas elementāras cilvēktiesības, radot man materiālu zaudējumu un morālu kaitējumu," norādīja Zernis.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu