Rotaļājoties ar polietilēna maisiņu, nosmakusi trīs mēnešus veca meitenīte (125)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Traģisks nelaimes gadījums noticis Tukumā – rotaļājoties ar polietilēna maisiņu, nosmakusi trīs mēnešus veca meitenīte, tā šodien vēsta laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze. Nelaime notikusi 28.maijā, kad zīdainis uz brīdi bija atstāts bez uzmanības, kamēr vecvecmāmiņa veikusi mājas darbus. Parasti bērnu pieskatījusi māte, kura šajā dienā bija aizbraukusi uz mācībām Rīgā. Bērns palicis bez uzraudzības ne vairāk kā divdesmit minūtes.

Tā kā maziem bērniem patīk rotaļāties ar čaukstošām un skanošām rotaļlietām, vecvecmāte iedevusi meitenītei polietilēna maisiņu. Pamanot, ka zīdainis vairs nekustas, vecvecmāte izsaukusi ātro palīdzību, taču ārstiem viņu atdzīvināt vairs nav izdevies.

Tukuma policija par negadījumu ierosinājusi kriminālprocesu, lai noskaidrotu precīzus nāves apstākļus. Tīšā ļaunprātībā nevienu pašlaik nevaino, un nav arī aizdomās turamā. Ģimene līdz šim nav bijusi iestāžu redzeslokā. Tukuma bāriņtiesas darbinieki gan, apelējot pie Bērnu tiesību aizsardzības likuma, atteicās sniegt informāciju.

Komentāri (125)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu