Etnomūzikas apvienība «Brāļi un māsas» izdod albumu «Divējādi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā pazīstami mūziķi Artis Orubs, Ilze Grunte, Andris Grunte, Edgars Kārklis un Kristīne Kārkle apvienojušies projektā «Brāļi un māsas» un laiduši klajā jaunu albumu «Divējādi», kurā tautas un pasaules mūzika skan mūsdienīgā interpretācijā.

Zīmīgi ir tas, ka gan Ilze un Andris, gan Kristīne un Edgars ir brālis un māsa, kuri kopā muzicē kopš agras bērnības. Arī Artis lieliski iederas šajā brāļu, māsu kompānijā, kā paši mēdz to dēvēt, jo ir brīnišķīgs mūziķis un draugs.

«Tā vienmēr ir īpaša sajūta muzicēt kopā ar cilvēkiem, kurus jūti, mīli, ar kuriem var sarunāties bez vārdiem - mūzikas valodā!» teikts apvienības preses paziņojumā.

Albums veidots, pieturoties pie labākajām modernā eklektisma tradīcijām, ar konceptuālu stāstu par sievietes mūžu no dzimšanas brīža līdz pēdējam elpas vilcienam, par pamatu ņemot tautasdziesmu oriģinālos tekstus un melodijas.

Noklausies dziesmu «Gon dzaltona kļavys lopa»!

Audiāli šis darbs jāuztver kā veselums, cenšoties vizualizēt dzirdēto. Šis darbs ir kā ceļš, kas iet caur laiku un telpu, kā ceļš, kur aiz katra līkuma paveras cita krāsa, kas nomaina dienas pelēko, ikdienišķo rutīnu, kā ceļš, kas dod atbildes uz jautājumiem un paver jaunas iespējas pilnveidoties.

Dzirdīga auss saklausīs gan armēņu kora dziedājumus, gan Alpu virsotņu ārijas, kā arī Amazones džungļu, Indijas plašumu un zemnieku sādžas noskaņas.Tas viss jūs gaida mūsu piedāvātajā ceļojumā «Divējādi».

Albums ierakstīts Sound Division Studios, izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu mūzikas izdevniecībā Plate. Albums jau ir pieejams tautas mūzikas salonā Upe un Folkklubā Ala Pagrabs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu