Andrejsalā Detroitas elektroniķis Džimijs Edgars (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Motorizētās Detroitas jaunā zvaigzne Džimijs Edgars (Jimmy Edgar) 30. maijā būs Rīgā, Andrejsalā plkst. 23.

Jaunais multimediju mākslinieks, mūziķis un producents Džimmijs Edgars no Detroitas 30.maijā pirmo reizi viesosies Rīgā, Andrejsalā, kur uzstāsies ar savu dzīvo performanci Eiropas tūres ietvaros. Šīs tūres laikā Džimijs Edgars popularizē savu jaunāko projektu "Her Bad Habit". Pavisam nesen - šā gada 7.aprīlī - Londonas ierakstu studija "Citinite" ir izdevusi projekta jauno relīzi "I Don''t Know (What You''re Doing To Me)" mp3 un vinila plates formātā.

Džimijs Edgars ir paspējis izdot 3 albumus "Warp" ierakstu kompānijas paspārnē, to skaitā „Access Rhythm EP” / „Bounce, Make, Model EP” un 2006. gada , kā arī vairākas relīzes uz "Merck" un "Detroit Underground". Šobrīd viņš ir pārcēlies dzīvot uz Ņujorku, kur strādā pie sava jaunā projekta.

Džimijs sadarbojas arī ar vairākiem pasaulē zināmiem žurnāliem kā modes fotogrāfs, nodarbojas arī ar glezniecību, taču sirdij vistuvākā viņam ir mūzika. "Mūzika ir kā mistiski apburoša, seksuāla noskaņa, kas valdzina un iedvesmo," tā saka viņš pats.

Džimija dzīvajās performancēs var saklausīt 80. gadu elektroniku, džeza estētiku, soula ritmus līdz pat bedrainiem hiphopa elementiem, apvienojumā ar balsi un elektroniskām dekorācijām. Jau kopš pirmajām relīzēm mākslinieks nepārtraukti ir sevi muzikāli pilnveidojis, radot pats savu unikālu rokrakstu.

Koncertu papildinās arī vairāki Latvijas mūziķi un DJ. Pasākumu atklās un savus skaņdarbus spēlēs elektroniskā blūza meistars Martinez Gonzalez (Mārtiņš Strautnieks), kurš pēdējā laikā ļoti aktīvi piedalās dažādos mūzikas un kino projektos Latvijā un citur pasaulē. Sadarbojoties ar videomākslinieci Kavi un mūzikas izdevniecību "Dirty Deal Audio", nupat ir iznākusi Martinez Gonzalez remiksētā Bjorkas singla "All is full of Love" videoversija.

Turpinājumā ar svaigiem glitch-hop ritmiem jūs iepazīstinās apvienības BIO.CODES spilgtākais duets - DJBRAIN & CLICHE. Jaunais mūzikas fenomens glitch-hop būtībā ir visiem jau sen labi zināmo žanru hiphopa un r&b un eksperimentālās elektroniskās mūzikas žanra IDM (Intelligent Dance Music) elementu savdabīgs sakausējums.

CLICHE (Mārtiņš Bergmanis) paralēli aktīvai DJ darbībai nodarbojas arī ar mūzikas producēšanu un šobrīd ieraksta jaunu albumu. Iepriekšējais albums "Galaktiskās skumjas" tika izdots 2007. gada maijā uz net-leibla "Dirty Deal Audio".

DJBRAIN (Ivo Jusis) ir ne tikai mūzikas producents un DJ, bet arī atzīts videomākslinieks un pasākuma laikā kopā ar apvienības DANSCOTHEEK dalībnieku GUS OSTROVSKY atdzīvinās telpu ar savām videoprojekcijām.

Pasākumu noslēgs DJ`u apvienības FRESH MESS Crew pārstāvji ARKĀNS un PUMPO, kas no Lielvārdes ir pārcēlušies uz Rīgu, lai paspētu piedalīties visos pasākumos, uz kuriem viņi tik bieži tiek aicināti. Mūzika, kā vienmēr, jauka un no sirds - funk, soul, hip-hop, breaks.

Pasākumā vietu skaits ir ierobežots. Lai pieteiktos, sūtiet e-pastu uz list@singalong.lv

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu