«2Annas» viesosies septiņās Latvijas pilsētās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

21. Rīgas Starptautiskā filmu festivāla «2Annas Projektors» šī gada pavasarī viesosies septiņās Latvijas pilsētās, lai jauniešus iepazīstinātu ar jaunākajām Baltijas īsfilmām un sniegtu ieskatu īsfilmu veidošanā, informē festivāla pārstāvji.

Rīgas starptautiskais filmu festivāls «2Annas» jau kopš 2007. gada sezonas sākuma dodas Latvijas tūrē, lai dažādos Latvijas reģionos demonstrētu īpaši atlasītu iepriekšējā gada festivāla īsfilmu programmu, tādējādi mazinot kultūras centralizāciju Rīgā un strādājot pie kino kultūras attīstīšanas Latvijas novados. Šāda Latvijas tūre jau kļuvusi par neatņemamu festivāla sastāvdaļu un 2011. gadā ieguvusi nosaukumu «Projektors».

Ņemot vērā iepriekšējo gadu veiksmīgo sadarbību, 2016. gadā «2Annas Projektors» uzmanība tiek vērsta tieši uz vidusskolu jauniešiem, tādējādi sniedzot savu ieguldījumu kino izglītībā Latvijā. Līdzās jau ierastajai īsfilmu programmas demonstrēšanai, festivāla 2016. gada programmā ir iekļautas īsfilmu veidošanas meistarklases, kas jauniešiem sniegs iespēju apgūt zināšanas par īsfilmu veidošanu un praktiski apgūt filmēšanas pamatus. Meistarklašu mērķis ir padziļināt jauniešu zināšanas un interesi par kino, tostarp par specifisko īsfilmas žanru, kā arī attīstīt iemaņas vizuāli prezentēt sabiedrībā aktuālas tēmas. Meistarklasēs jaunieši tiks aicināti prezentēt un attīstīt idejas par tēmu «Tolerance», kas izvēlēta, vadoties pēc festivāla «2Annas» 2016. gada fokusa tēmas «Klejotāji», kas sasaucas ar pašlaik pasaulē aktuālajiem imigrācijas un integrācijas jautājumiem.

Meistarklases vadīs režisors Reinis Spaile, kas 2015. gadā par savu filmu «Tukšās zemes ritmi» ieguva «2Annu» Baltijas īsfilmu konkursa diplomu, un operatori Jānis Indriks un Jānis Jurkovskis.

Festivāla «2Annas Projektors 2016» komanda viesosies septiņās Latvijas mācību iestādēs: Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā (31.martā), Aizkraukles novada ģimnāzijā (12.aprīlī), Krāslavas Valsts ģimnāzijā (13.aprīlī), Gulbenes novada valsts ģimnāzijā (14.aprīlī) un Cēsu Valsts ģimnāzijā (15.aprīlī).

Sadarbībā ar kanālu «Rīga TV24» trīs labāko meistarklašu īsfilmu autori tiks aicināti savus darbus prezentēt un izrādīt televīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu