Kur līgot Latvijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tā kā Rīga savus iedzīvotājus ar plašu svētku programmu nelutina, jāmeklē iespējas gada īsākajā naktī izlustēties citur.

Ventspilī

Projekta «Jāņi dzied» kulminācija Reņķa dārzā Ventspilī, kura pasludināta par «Jāņu 2007» galvaspilsētu.

Grandiozs Jāņu koncerts, kurā piedalās populārie Jāņi no visas Latvijas?– virsdiriģenti Jānis Erenštreits, Jānis Zirnis un Jānis Puriņš, bobslejisti Jānis Ozols, Jānis Ķipurs, Jānis Miņins un Jānis Skrastiņš, ārsti Jānis Ģīlis, Jānis Ozoliņš, Jānis Zaļkalns un Jānis Meikšāns, autosportisti Jānis Āzis un Jānis Horeliks, arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Televīzijas žurnālists Jānis Krēvics, Latvijas Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, visu Latvijas hokeja izlašu ārsts Jānis Kvēps, kā arī citi Latvijā zināmi un iemīļoti Jāņi, pavadītājsastāvs?– grupa «Pērkons», deju kolektīvi, vietējie kori, kas dzied kopā ar Jāņiem. Tiek sumināti, sveikti un apbalvoti Jāņi?– koncerta dalībnieki. Stundu pirms noslēguma koncerta sākuma pasākuma apmeklētājus iesildīs Ventspils mākslinieciskie kolektīvi, bet pēc koncerta balli visiem jāņabērniem spēlēs grupas «Autobuss debesīs», «Romeo», «Roja» (vai Normunds Rutulis ar grupu) un DJ Aivis.

Salacgrīvā

Pulksten 21.00 Zvejnieku parka estrādē notiks Jāņu pasākums «Īsa bija Jāņu nakts».

Kopādziedāšana ar Valmieras teātra aktieriem, dejas ar grupu «Avārijas brigāde» un dj Popiņu.

Raiskumā pie Cēsīm

Šogad maestro Raimonda Paula Līgo nakts zaļumballe vienlaikus notiks uz trim skatuvēm – lielās skatuves «Pie Maestro», šlāgerteltī «Aldara krogs» un latviešu zelta diskotēkā «D'Raiskuma kultūras nams».

Uz lielās skatuves vērienīgu un raibu programmu četrās daļās ievadīs bērnu ansamblis «Dzeguzīte», pēc tam notiks muzikāls uzvedums ar dziesmām un dejām no iemīļotām teātra izrādēm. Retro daļā patīkamu atkalredzēšanos piedāvās Viktors Lapčenoks. Paula labi zināmās dziesmas izpildīs arī jaunais duets – Normunds Jakušonoks un Daiga Petkeviča. Uzveduma pēdējo daļu Pauls uzticējis daudzsološajiem talantiem Lienei Šomasei un Jānim Moisejam.

Visu nakti jautru dejošanu garantēs grupas «Labvēlīgais tips», «Dakota», «Rīgas viļņi», grupas «Dzelzs vilks» īpašais Līgo nakts sastāvs ar nosaukumu «Zelta vilks» un daudzi citi populāri izpildītāji.

Valmierā

Līgo kāzas Valmieras brīvdabas estrādē – ielūdz «Latvijas šlāgeraptauja».

Muzikāli teatrālas izdarības Blaumaņlaiku un mūsdienu stilā.

Kāzu viesi: Zāra un Joske, Ābrams, Rūdis un Kārlēns, kā arī Latvijas Radio 2 «lakstīgala» Velga Vītola un Jānītis. Kāzu muzikālie viesi: grupa «Klaidonis», Guntis Skrastiņš un grupa «No ½ vārda», Viktors Tilčiks, «Kaimiņi», Santa Kasparsone, Heinriks Kalvītis, Irēna Ancāne un Valmieras pašdarbības kolektīvi.

Dejas ar «Klaidoni», Gunti Skrastiņu un grupu «No ½ vārda» līdz rītam!

Liepājā

Pulksten 20.00 koncertestrādē «Pūt, vējiņi!» liepājniekus un pilsētas viesus uz jautru līgošanu aicina vidzemnieki?– Valmieras Drāmas teātra dziedošo aktieru kopa «Žerāri».

Pusnaktī sekos Jāņu ugunskura iedegšana un zaļumballe līdz pat rīta gaismai kopā ar «Fortūnas džentlmeņiem» no Cēsīm un DJ–āni Čiekuru.

Jelgavā

Saulgriežu svētki pilsētā sāksies plkst. 10.00 ar Zāļu tirdziņu skvērā aiz kultūras nama.

Turpat plkst. 11.00 Jelgavas pašvaldības priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks jaundzimušos pilsētniekus, un plkst. 12.00 priekšsēdētājs īpaši sveiks arī visus tos mazos Jāņus un Līgas, kas dzimuši pēc pagājušajiem Līgo svētkiem.

Iegādāties jāņuzāles, kalmes, meijas, vainagus, sieru, amatnieku izstrādājumus un baudīt plašu kultūras programmu Zāļu tirgus laikā pilsētniekiem un tās viesiem būs iespēja līdz plkst. 14.00.

Vakarā no plkst. 20.00 līdz saullēktam, plkst. 4 rītā, Pils salā pilsētniekus un viesus gaidīs lustīga līgošana ar bagātīgu programmu un vakara vadītāju aktieri Vari Vētru.

Gada īsākajā naktī līgotāji varēs baudīt Nacionālā teātra vokāli instrumentālā ansambļa «Šņāci, Minna!» priekšnesumu, dziesmas no uzveduma «Lido, pasta balodīt!», kuras izpilda Anta Eņģele, Tija Kalniete un Marko, skatīt cirka iluzionistus, klaunādi un žonglēšanu.

Apmeklētājus priecēs Dailes teātra aktieru ansamblis «Ilga», trīs tenori?– Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, un Līgo nakti noslēgs deju maratons.

Jūrmalā

Saulgriežu svētku ieskandināšana Kauguros:

  • 12.00 pie Kauguru kultūras nama,
  • 12.00 Jāņuzāļu tirdziņš pie Kauguru kultūras nama,
  • 19.00 Jāņu svinēšana kempingā «Nemo»,
  • 22.00 Jāņu balle Mellužu estrādē. Spēlē grupa «Emburgas zēni».

Saldū

Līgo balle kopā ar «Brenču muzikantiem» plkst. 22.00 Kalnsētas parkā.

Talsos

«Latvijas Radio 2 līgo zaļumos» Saules­kalnā.

Piedalās: grupas «Zeļļi», «Apvedceļš», Ēriks Gruzniņš, «Zvaigžņu lietus», «Vēja runa». Pasākumu vada Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons.

Limbažos

Plkst. 10.00 pie kultūras nama Zāļu tirdziņš ar amatniekiem un koncerts, piedalās kultūras nama pašdarbnieki, viss Līgo svētkiem.

No 22.00 estrādē ugunskurs, DJ, ieeja par brīvu.

Ogrē

Pļavā aiz Ogres Kultūras centra no plkst. 22 notiks Līgo balle. Spēlē grupa «Nakts». Būs ugunskurs, alus un siers.

Ciemupē

Pie kultūras nama estrādē balli spēlēs grupa «Neona lietus».

Lubānā

Plkst. 19.00 Lubānas pilsētas estrādē būs skatāma Rūdolfa Blaumaņa «Skroderdienas Simačos» Lubānas kultūras nama tautas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu izpildījumā.

Pēc izrādes plkst. 22.00 Līgo nakts zaļumballe – kopīgs ugunskurs Aiviek­stes upes krastā. Balli spēlē «Trakā nomale un Gregs». Darbosies bufete.

Smiltenē

Plkst. 19.00 Jāņkalnā būs skatāma Latvijas Nacionālā teātra izrāde «Draudzes bazārs». Pēc izrādes plkst. 24.00 zaļumballe ar grupām «Velves» un «Tilts».

Liepas pagastā pie Cēsīm

Liepas pagasta z/s «Mežrozes» tiek aicinātas saimes (ģimenes, radi, draugi), lai mūsdienīgi tradicionāli svinētu Jāņus, kā arī noskatītos uzvedumu «Saulgrieži mūsmājās.«

Uzvedumā piedalās folkloras un seno cīņu kopa «Vilkači», grupas «Klaidonis», «Jērcēnu muzikanti» un «Fantastiskais četrinieks», Nils Īle un Co, kori un deju kolektīvi. Aicinām saimes piedalīties uzvedumā, līgot kopā ar mūsmāju ļaudīm un pacīnīties par ceļojumu uz Japānu.

Uzveduma laikā paredzēta sadziedāšanās un sadejošanās, uguns šovs, Jāņu dziesmu karaoke, kā arī būs iespēja pīt vainagus, taisīt podus, pīt grozus, aust jostas, vērpt pīnītes, vārīt zāļu tējas, zīlēt, izjāt ar zirgiem. Bērniem paredzēts īpašs rotaļu laukums un izjādes ar ponijiem. Saimju ērtībām būs telšu pilsētiņa un apsargāta autostāvvieta.

Dobelē

Plkst. 22.00 Dobeles pilsdrupās Līgo svētku pasākums «Pa gadskārtu Jānīt`s nāca savus bērnus apraudzīt». Līgo vakars ar Jāņu sieru, alu, muzikantiem, Līgu un Jāņu sumināšanu.

Koknesē

Plkst. 19.00 estrādē būs iespējams noskatīties izrādi «Skroderdienas Silmačos».

Izrādē piedalās: Zane Jančevska, Ivars Puga, Ilze Vazdika, Inta Tirole, Jonass Johansons, Aigars Vilims, Daiga Gaismiņa, Uldis Anže u.c. Pēc izrādes zaļumballe.

Lācītēs pie Gulbenes

  • Atpūtas parkā «Lācītes» no plkst. 19.00 sadziedāšanās un sadejošanās ar Rankas pamatskolas ansambli «Dzīpariņi», Rankas kultūras nama deju kolektīvu «Abi labi» un līnijdeju kolektīvu «Honey»;
  • ap plkst. 22.20 Saules vainaga un tradicionālā Jāņu ugunskura iedegšana;
  • vakara gaitā konkurss «Līgo vakara asprātīgākā galvassega». Uzvarētājiem vērtīgas balvas no atpūtas parka «Lācītes»! Apbalvošana pusnaktī.

No plkst. 23.00 līdz rīta gaismai zaļumballe ar Gunāru Meijeru un draugiem.

Preiļos

Estrādē dzied un spēlē duets Ieva un Jānis. Sākums plkst. 22.00.

Līgatnē

Plkst. 21.00 notiks Līgo svētku ielīgošana. Tajā piedalīsies Līgatnes pagasta jauktais koris, vidējās paaudzes deju kolektīvs «Zeperi», senioru kluba «Možums» pašdarbnieki.

Plkst. 22.00 lielā ugunskura aizdegšana.

Līgo svētku ugunskura gaismā tiks noteikts lustīgākais Jānis un atraktīvākā Līga. Nakts zaļumballē muzicēs Andris Skuja. Pasākuma režisore un vadītāja Ginta Traine.

Zosēnos

Skrāģu kroga estrādē atkal ies vaļā līgošana, ievērojot visas tautas tradīcijas.

Siguldā

Siguldieši un citi jāņubērni ir aicināti uz Svētku laukuma atklāšanu un kopīgu Jāņu nakts ielīgošanu.

No plkst. 21.00 būs skatāmas dzīvās bildes ar dziedāšanu un dancošanu no «Skroderdienām Silmačos». Siguldieši varēs piedalīties Līgo vakara svinībās kopā ar Dūdaru, Aleksi, Antoniju, Zāru, Joski, Ābramu, Pindacīšu, Kārlēnu, Ieviņu un citiem Silmaču līgotājiem?– Latvijas Kultūras akadēmijas 4. kursa studentiem.

No plkst. 23.00 sāksies Līgo nakts zaļumballe kopā ar grupu «Tutti Frutti» un DJ Aleksi.

Vangažos

No plkst. 21.00 sāksies Līgo nakts balle kopā ar mūziķu apvienību «Grieži». Atrakcijas vadīs Ginta Rukmane.

Saulkrastos

Plkst. 22.00 estrādē notiks Līgo svētku sarīkojums. Uzstāsies šlāgergrupa «Modo». Pasākumu ielīgos Jānis Blūms jeb «Snake». Būs lielais Jāņu ugunskurs, konkursi līgotājiem un visādas citādas Jāņu izdarības.

Mālpilī

Līgo dienas balle pilskalna estrādē. Spēlē Evija un puiši.

Aizputē

  • Plkst. 17.00 pie vidusskolas Aizputes tautas teātra izrāde «Īsa pamācība mīlēšanā";
  • plkst. 22.00 Misiņkalnā zaļumballe. Spēlē Edvīns Cinkus un Egils Pētersons.

Kandavā

  • Plkst. 17.00 svētku gājiens no Domes laukuma uz Ozolājiem;
  • plkst. 18.00 brīvdabas izrāde «Novada zaļumsvētki» Ozolāju estrādē – režisors V. Šoriņš, lomās Kandavas novada aktieri;
  • plkst. 22.00 zaļumballe, spēlē grupa «Tērvete».

Aizkrauklē

Plkst. 22.00 Daugavas krastā pie Aizkraukles pilsētas kultūras nama būs ugunskurs, alus un siers. Spēlēs grupa «Veiss».

Līvānos

Lielā Jāņu nakts balle plkst. 22.00 Tradīciju laukumā pie Dubnas. Spēlēs grupa «Baltie lāči».

Tiem, kuri vēlas līgot tuvāk pie dabas, būs iespēja svinēt Jāņus Gedušu pilskalnā Turku pagastā 23. jūnijā plkst. 22.00. Balli spēlēs Jānis Zieds – Ziediņš.

Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centrs rosina visas radošās ģimenes un izdomas bagātos iedzīvotājus piedalīties konkursā «Netradicionālais Jāņu vainags». Dalībnieku vecums nav ierobežots, vienīgais noteikums – vainags nedrīkst būt no tradicionāliem materiāliem. Vainagu iesniegšana Jāņu ielīgošanas pasākuma vadītājiem 22. jūnijā līdz plkst. 20.00 Rožupes estrādē. Uzvarētāju noskaidros žūrija, konkursa rezultāti tiks paziņoti pasākuma laikā plkst. 21.00 Rožupes estrādē.

Pedvālē

Līgo vakarā saulrieta laikā, plkst. 23.00, tēlnieks Ojārs Feldbergs aizdedzinās vides mākslas objektu «Akmens saule». To veido smags akmens, ap kuru starveidīgi uz akmeņiem balstīti 8 baļķi.

Akmens tiks dedzināts līdz pat Jāņu rītam, kad saullēkta laikā to apslāpēs un sašķels ar ūdeni. Tai pašā laikā līdz ar saullēktu plkst. 4.00 puiši varēs doties kārtējā rituālā skrējienā, bet meitas peldēties rasotā pļavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu