Lil Veins pieprasa no «Universal Music Group» 40 miljonus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu reperis Lil Veins (Lil Wayne) vērsies tiesā pret ierakstu kompāniju «Universal Music Group», no kuras pieprasa 40 miljonu ASV dolāru (36 miljonu eiro) kompensāciju par honorāru neizmaksāšanu.

Lil Veins apgalvo, ka «Universal Music Group» nemaksājot autoratlīdzību ne par viņa, ne arī viņa ierakstu kompānijas «Young Money» pārstāvēto izpildītāju darbu izmantošanu.

«Universal Music Group» izmaksājusi kompānijai «Young Money» avansu 100 miljonu dolāru (90 miljonu eiro) apmērā, taču ar to neesot nosegta visa summa, teikts Veina iesniegtajos dokumentos.

Reperis apgalvo, ka «Universal Music Group» neizmaksātos honorārus novirzījusi savu parādu segšanai, kas neesot saistīti ar viņa ierakstu kompāniju.

«Universal Music Group» pārstāvis noraidīja Lil Veina apsūdzības. «Šie apgalvojumi ir pilnīgi nepamatoti. Nav nekāds pārsteigums, ka par sūdzību uzzinājām no ziņām medijos. Mēs neplānojam šo gadījumu pagodināt ar turpmākiem komentāriem, izņemot, ka kategoriski noliedzam [apsūdzības],» viņš paziņoja mūzikas žurnālam «Rolling Stone».

Pagājušā gada janvārī Lil Veins iesūdzēja tiesā ierakstu kompāniju «Cash Money», no kuras pieprasīja kompensāciju 51 miljona dolāru (46 miljonu eiro) apmērā. «Cash Money» atteicās izlaist repera ilgi gaidīto albumu «Tha Carter V».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu