Andrejs Osokins mēneša laikā uzstāsies vairākās nozīmīgās koncertzālēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Romanovskis

Pianists Andrejs Osokins viena mēneša laikā paredzējis uzstāties vairākās nozīmīgās koncertzālēs, sniedzot četrus klavierkoncertus kopā ar izciliem skatuves partneriem, informēja publicitātes koordinatore Jana Kuzmenkova. 6. aprīlī, Osokins uzstāsies lielkoncertā par godu «Musikmesse» atklāšanā. «Musikmesse» ir gada notikums pasaules mūzikas industrijā, kas ik gadu pulcē ap simts tūkstošiem apmeklētāju.

Vēsturiskajā Frankfurtes «Alte Oper» zālē Osokins kopā ar meistarīgajiem orķestra «Kremerata Baltica» mūziķiem un Boijanu Videnofu pie diriģenta pults atskaņos virtuozo Ferenca Lista Pirmā klavierkoncerta partitūru.

Tikai dažas dienas vēlāk, 9.aprīlī, Osokins pēc savas debijas pērnā gada rudenī atgriezīsies Berlīnes filharmonijā. Pētera Čaikovska Pirmā klavierkoncerta interpretācijā viņa skatuves partneri būs Berlīnes Simfoniskais orķestris un diriģents Stenlijs Dods.

Savukārt 12. aprīļa vakarā Lielajā ģildē Osokina izpildījumā skanēs Dmitrija Šostakoviča Otrais klavierkoncerts. Neparastā un intriģējošā pārlikumā klavierēm ar pūtēju orķestri tas piedzīvos pirmatskaņojumu Latvijā «Windstream» festivāla noslēguma koncertā Osokina, diriģenta Aināra Rubiķa, orķestra «Rīga» interpretācijā. Bet 14. maijā klausītājiem tiks piedāvāts baudīt Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu, kur Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri vadīs maestro Vladimirs Fedosejevs, kurš ir viens no mūsdienu izcilākajiem diriģentiem.

Šajā koncertsezonā Osokins piedzīvojis debiju Berlīnes filharmonijā, «La Verdi» zālē Milānā, Mocarta zālē Hamburgā, viņš devies vērienīgā desmit koncertu Latvijas tūrē kopā ar Katrīnu Gupalo «100 gadi ar Piafu», kā arī izskanējis Jaungada koncerts «Trīs Osokini un Opera» Latvijas Nacionālajā operā un baletā, noticis Rahmaņinova Trešā klavierkoncerta atskaņojums ar Dohas Simfonisko orķestri Katarā, bet Vācijā nupat iznācis viņa debijas solo albums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu