Ar šķipsniņu mīlestības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašā Kurzemes vidū Kandavas novadā ir lauku mājas «Kangari». Vasarās tur saimnieko bērni un tūristi brauc skatīties vīngliemežus, jo tā ir vieta, kur notiek bērnu nometnes un kur ir gliemežu ferma. Bet, kad klāt rudens, bērni devušies uz skolu un gliemeži ziemas miegā, nu jau gadus astoņus «Kangaros» no pašu audzētām ogām un augļiem top visvisādas gardas lietas. Saimniecība ir pavisam neliela un arī ražošanas apjomi ir mazi, bet katram nomizotajam, sagrieztajam, izžāvētajam vai izvārītajam galarezultātam burciņā vai tūtiņā ir klāt arī šķipsniņa mīlestības, kas ielikta gan audzējot, gan ražojot.

Nodarbe, kas sākusies pavisam nejauši, nu jau rudenī un ziemā aizņem lielu daļu dienas laika un reizēm iestiepjas arī naktī. Bet ko darīsi – ja Dievs devis pilnus krūmus ar cidonijām un jāņogām, pilnus kokus ar plūmēm un āboliem, jāņem tik nazis un karote rokā un jāsāk strādāt, lai var paspēt visu ražu pārvērst garšīgos un veselīgos gardumos.

Žāvēti āboli, bumbieri, cidonijas, rabarberi un dzērvenes garšo gan bērniem, gan lielajiem. Žāvētos augļus un ogas var ēst tāpat vien konfekšu vietā, likt klāt brokastu putrai vai jogurtam, cept rupjmaizē, cepumos vai saldajās bulciņās, gatavot no tiem desertus vai pievienot tējai.

Foto: Publicitātes foto

Dažādi ievārījumi iecienīti gan pie pankūkām, gan arī sieriem un cepešiem. No dzērveņu, rabarberu un cidoniju sīrupa var pagatavot gardus un atspirdzinošus dzērienus un arī saldos ēdienus. Bet čatniji der gardēžiem kopā ar zivīm, sieru un dažādiem gaļas ēdieniem - ceptu vai grilētu gaļu, pastētēm, cepešiem, ruletēm un asinsdesām. Šā gada piedāvājumā ir jāņogu, ķiršu ērkšķogu, rabarberu, ābolu un apelsīnu čatnijs. Īpašs ir «Bumbieru našķis pie siera», kura recepte ir atceļojusi no Francijas un kas brīnišķīgi sader kopā ar Brie sieru.

Foto: Publicitātes foto

Visi garšīgie produkti tiek gatavoti «kā mājās», bez jebkādām sliktām piedevām, garšas pastiprinātājiem, stabilizētājiem, realizācijas laika pagarinātājiem utt., un ne velti tirdziņos nereti pircēji saka – «to jau pats arī var pagatavot!» Protams, var! Bet, ja nav bijis laika vai nav bijis no kā, var doties uz tirdziņiem, lai iegādātos. Var braukt arī ciemos, kur būs iespēja visu pagaršot un tad izvēlēties. Gatavojoties Ziemassvētkiem, ir sarūpētas arī skaistas un gardas dāvaniņas, kas turklāt ir arī par ļoti pieņemamām cenām. Tās derēs gan bērniem, gan draugiem, gan kolēģiem. Visus našķus un dāvanas var iegādāties uz vietas «Kangaru» mājās, iepriekš piezvanot un sarunājot apmeklējumu. Kas zina – varbūt izdodas noķert arī pirmssvētku sajūtu? Bet, ja nav laika braukt uz laukiem, var doties uz kādu svētku tirdziņu, kas līdz Ziemassvētkiem notiks dažādās Latvijas pilsētās. Ja vēlaties iepriecināt savu darba kolektīvu, ir iespēja vienoties, ka visi gardumi ierodas tieši pie jums.

Foto: Publicitātes foto

Aktuālā informācija par «Kangariem» un saimnieci Antru Gaisu atrodama mājražotāju katalogā www.latvijasmajrazotaji.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu