Politiķi neizpratnē par topošo Vingra filmu (134)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki politiķi vakar neoficiāli pārrunājuši režisora Jāņa Vingra topošo filmu, kuras galvenajā varonī var sazīmēt ekspremjera Aigara Kalvīša (TP) prototipu.

Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis pauda viedokli, ka filma grauj valsts tēlu. Mārim Kučinskim varam atgādināt, ka Latvijas valsts tēlu sagrāva pats bijušais premjers Kalvītis, kura atklātā ignorance un uzpūtībā uzblīdušais tēls bija un vēl ilgi būs lielisks materiāls ironiskiem apzīmējumiem par vietējo latvju politiķu varaskāri un aprobežotību.

Tai jau ir tikuši piešķirti 45 000 latu, taču tagad filmas pabeigšanai ir pietrūcis finansējuma. "Par privātiem līdzekļiem var taisīt, kādu filmu katrs vēlas, - gan par Kalvīti, gan Vairu Vīķi-Freibergu, taču šāda filma nav atbalstāma, ja tā tiek uzņemta par budžeta līdzekļiem," uzskata Kučinskis

Pats Kalvītis saviem kolēģiem filmu nosauca par muļķībām.

Kā ziņots, Vingris ir sācis veidot īsmetrāžas spēlfilmu "Pēdējais Lāčplēsis". Filma stāstīs par Lāčplēsi, kurš beidzot ir augšāmcēlies no Daugavas un kopā ar labajiem filmu varoņiem cīnās pret sliktajiem filmu tēliem, kurus vada kāds vīrs ar šņukuru. Šis vīrs, kurš sevi dēvē par Dr. Šņukuru, ir nolēmis pielikt punktu latviešu filmu veidošanai un negrib pieļaut, ka tiktu uzņemta filma par nacionālo Latvijas varoni - Lāčplēsi.

Filmas operators ir Uldis Jancis, mākslinieks - Jurģis Krāsons, bet galvenajās lomās iejutušies Mārtiņš Eihe, Guntis Pilsums, Dana Dombrovska, Aleksandrs Radzēvičs, Agris Māsēns, Kārlis Būmeistars un Dace Eversa.

Pēdējā finansējuma dalīšanā filmu nozarei šā darba pabeigšanai līdzekļi netika piešķirti.

Komentāri (134)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu