Atklāj Šūmahera veselības stāvokli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers, kas gada sākumā pēc traģiska negadījuma slēpošanas laikā vairākus mēnešus tika turēts mākslīgā komā, ir paralizēts un nespēj runāt. To Francijas Radio 1 atklājis bijušais F-1 pilots Filips Štreifs, kurš pats pēc muguras skriemeļu traumas gūšanas ir paralizēts no kakla uz leju kopš 1989.gada.

«Šūmaheram ir labāk, tomēr viņš aizvien ir tāds kā es. Viņš ir piekalts ratiņkrēslam, nespēj runāt un viņam ir problēmas ar atmiņu,» Štreifa sacīto citē krievu Motor.ru.

Informācijas par to, kā bijušais franču F-1 pilots ir ieguvis šo informāciju, nav.

Pirms apmēram mēneša ar ziņām par Šūmahera veselības stāvokli atklātībā nāca arī viens no vācu sportista ārstiem – Žans Fransuā Paijens. Viņš sacīja, ka viesojies Šūmahera mājās, kur sastaptā autosporta leģenda nav bijusi spējīga nedz patstāvīgi pārvietoties, nedz arī runāt. Paijens arīdzan paudis minējumu, ka no tāda stāvokļa, kādā patlaban atrodas, Šūmahers varētu atkopties viena līdz trīs gadu laikā.

Štreifs mugurkaula skriemeļu traumu guva 1989.gada pirmssezonas testos Brazīlijā. Viņa kontā ir 54 F-1 sacensības un tajās izcīnītie 11 punkti. Salīdzinājumam Šūmahera veikums ir krietni vien iespaidīgāks – 308 sacensības un tajās izcīnīti 1566 punkti.

Kā zināms, Šūmahers smagu galvas traumu guva pagājušā gada 29.decembrī Meribelas slēpošanas kūrortā Francijas Alpos. Bijušais sportists kopš tā laika ir pārcietis vairākas operācijas un komplikācijas, bet šā gada vasarā tika no Francijas pārvests uz Šveici – vispirms uz rehabilitācijas klīniku Lozannā, bet pēc tam mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu