Pasniegtas MTV mūzikas video balvas (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Ņujorkas koncertzālē "Radio City Music Hall" notikusi MTV mūzikas video balvu pasniegšanas ceremonija, kurā galveno balvu ieguva Bejonsē ar savu mūzikas video "Single Ladies (Put a Ring on It)".

Teilora Svifta ieguva balvu kategorijā "labākais sieviešu izpildītājas mūzikas video" par dziesmu "You Belong With Me", savukārt repera "T.I" un Rianas mūzikas klips "Live Your Life" tika atzīts par labāko vīriešu izpildītāja mūzikas video.

Balvu par labāko rokmūzikas video ieguva rokeri no "Green Day", savukārt Eminema mūzikas video "We Made You" tika atzīts par labāko hiphopa kategorijā. Britnijas Spīrsas "Womanizer" atzīts par labāko popmūzikas video.

Svinīgo pasākumu atklāja Maikla Džeksona māsa Dženeta Džensone ar veltījumu savam brālim. Uz lielajiem ekrāniem tika demonstrēti daži no viņa populārākajiem mūzikas klipiem, kuru laikā uz skatuves vairāki dejotāji atdarināja viņam raksturīgās kustības. Virtuālā duetā ar brāli Dženeta Džeksone izpildīja dziesmu "Scream". Uz ceremoniju ieradās arī popmūzikas karaļa tēvs Džo Džeksons.

Daudzi pasākuma apmeklētāji ar nepacietību gaidīja tieši veltījumu Maiklam Džeksonam. "Domāju, ka veltījums Maiklam būs skaists un emocionāls, un noteikti spilgtākais vakara moments," pirms ceremonijas sacīja popmūzikas dziedātāja Šakira.

Vakara gaitā ar Džeksonam veltītu runu uzstājās arī Madonna, atklājot, ka viņas dēli kļuvuši par lieliem dziedātāja faniem. "Manā mājā kāds nemitīgi trenējas kājstarpes satvērienā vai mēness soļos, un, šķiet, vesela bērnu paaudze ir atklājusi viņa ģēniju un no jauna to atdzīvinājusi. Lai kur arī Maikls tagad būtu, es ceru, ka viņš par to smaida," sacīja Madonna.

Ceremonijas laikā notika vairāki uzmanības vērti priekšnesumi. Bejonsē uzstājās ar savu hitu "Single Ladies", Pinka karājās kājām gaisā uz trapeces, dziedot "Sober", bet "Lady Gaga" nolēja sev vēderu ar mākslīgajām asinīm, izpildot dziesmu "Paparazzi".

Tomēr ceremonijas dalībniekus un skatītājus visvairāk saviļņoja kāds cits visai nepatīkams brīdis. Kad Teirora Svifta saņēma savu balvu par labāko sieviešu izpildītājas mūzikas video, uz skatuves uznāca reperis Kanje Vests (skat. video) un pārtrauca viņas runu, paziņojot, ka dziedātāja nav pelnījusi šo balvu. Viņaprāt, to vajadzēja piešķirt Bejonsē, kas arī bija nominēta šajā kategorijā. Kad Bejonsē saņēma galveno balvu kategorijā "gada labākais video", viņa pasauca atpakaļ Sviftu, lai tā varētu pabeigt savu runu.

Vēlāk Kanje atvainojies savā blogā par šo incidentu.

2009.gada MTV mūzikas video balvu ieguvēju saraksts:

Gada labākais video - Bejonsē "Single Ladies";

Labākais sieviešu izpildītājas mūzikas video - Teilora Svifta "You Belong With Me";

Labākais vīriešu izpildītāja mūzikas video - "T.I" un Riana "Live Your Life";

Labākais popmūzikas video - Britnija Spīrsa "Womanizer";

Labākais jaunais mākslinieks - "Lady Gaga";

Labākais rokmūzikas video - "Green Day" "21 Guns";

Labākais hiphopa video - Eminems "We Made You";

Labākais video, kas pelnījis "Moonman" balvu - "Beastie Boys" "Sabotage";

Lielākais atklājums - "Matt and Kim" "Lessons Learned".

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu