Uzsākta biļešu tirdzniecība uz "Baltā flīģeļa" Mūzikas svētkiem Siguldā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siguldas 800 gadu svinību kulminācijas dienā, 12. augustā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks pirmie Baltā Flīģeļa Mūzikas Svētki. No 15.jūnija tiek uzsākta biļešu iepriekšpārdošana „Biļešu paradīzes” kasēs un Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā. Biļešu tirdzniecības cena ir no 5 līdz 15 latiem. Ir iespējams iegādāties arī īpašās atbalstītāja biļetes, finansiāli atbalstot Siguldas 800 gadu jubilejas svinības.

Pirmajos Baltā Flīģeļa Mūzikas Svētkos, kuri veltīti Siguldas 800gadei, piedalīsies vairāki mūziķi – siguldieši. Siguldu pārstāvēs pasaules operteātru solists Egils Siliņš (bass), pianiste Liene Circene, Latvijas Nacionālās operas solists Miervaldis Jenčs (tenors), saksofonists Artis Gāga, džeza mūziķis, sitaminstrumentālists Māris Briežkalns, diriģents Pēteris Plūme, vijolniece Ulanta Gaile, flautiste Ilze Ikše, aktieris Rolands Zagorskis un Siguldas mūzikas skolas audzēkņi. Koncertā uzstāsies arī mūziķi, kuri viesojušies un uzstājušies koncertzālē “Baltais flīģelis” – Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Gailīte (soprāns), saksofonistu oktets, komponists un pianists Raimonds Pauls, koris „Kamēr..” un diriģents Māris Sirmais. Mūzikas svētkos piedalīsies Kremerata Baltica orķestris, svētku diriģents būs Andris Veismanis. Svētkos kā viessoliste pirmo reizi Latvijā uzstāsies amerikāņu dziedātāja Monika Mančini - slavenā kino mūzikas komponista Henrija Mančini meita, kurš ir leģendārās "Rozā pantera" tēmas un skaistās dziesmas “Moon River” autors. Monika Mančini ir sava tēva kompozīciju brīnišķīga interprete. M. Mančini pavadošajā trio spēlēs viens no ievērojamākajiem sitaminstrumentālistiem Gregs Fīlds. Kremerata Baltica šajā sezonā ir sagatavojusi jaunu koncertprogrammu - veltītu kino mūzikai, kurā skan itāļu komponistu darbi, kas harmonēs ar M. Mančini izpildīto amerikāņu kino mūziku. Baltā Flīģeļa Mūzikas Svētkus vadīs „Latvijas Radio 3 Klasika” redaktore Dagnija Grīnfelde un aktieris Rolands Zagorskis. Baltā Flīģeļa Mūzikas Svētki Siguldas pilsdrupu estrādē būs žanru ziņā daudzveidīgi - tā būs mūzika no klasikas līdz džezam. Tie būs svētki mūzikai un tādēļ koncertam ir dota devīze – „Vivat, Musica!”. Pēc sešām veiksmīgām koncertsezonām koncertzāle „Baltais flīģelis” ir kļuvusi par iemīļotu kultūras norišu vietu gan siguldiešiem, gan pilsētas viesiem, gan arī ārvalstu mūzikas mīļotājiem, tādēļ turpmāk ik gadus - vasarā tiks rīkoti vērienīgi mūzikas svētki Siguldas pilsdrupu estrādē - vienā no skaistākajām un romantiskākajām brīvdabas svētku kulisēm Latvijā. Svētku organizatori aicina biļetes uz Baltā flīģeļa mūzikas svētkiem iegādāties laikus, jo biļešu skaits ir ierobežots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu