TU/«Rock» basketbolisti ar uzvaru sāk BBL čempionāta finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Igaunijas klubs TU/«Rock» otrdien ar uzvaru sāka «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) finālu, pirmajā spēlē savā laukumā pārspējot iepriekšējo divu gadu turnīra čempioni «Šiauliai» no Lietuvas.

TU/«Rock» savā laukumā Tartu izcīnīja uzvaru ar 81:74 (16:20, 24:16, 19:20, 22:18), pirms atbildes spēles iegūstot septiņu punktu handikapu.

Uzvarētājiem Janars Talts guva 22 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Tanels Kurbass sameta 18 punktus. Šauļu komandā Asams Marejs izcēlās ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet Roks Giedraitis sameta 15 punktus.

Atbildes spēle 6.aprīlī notiks «Šiauliai» komandas laukumā. Neviens Igaunijas klubs līdz šim BBL čempionu titulu nav ieguvis.

Jau ziņots, ka pusfinālā TU/«Rock» divu spēļu summā ar 143:132 pārspēja «Valmieras»/ORDO basketbolistus, spēlēs gūstot uzvaras ar 68:64 un 75:68. Savukārt «Šiauliai» ar 168:146 divu spēļu summā uzvarēja Panevēžas «Lietkabelis» vienību.

«Valmiera»/ORDO trešdien cīņā par bronzas medaļām uzņems «Lietkabelis» basketbolistus, bet atbildes spēle notiks 5.aprīlī Panevēžā.

Jau ziņots, ka šosezon izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā «Valmiera»/ORDO ar 84:66 un 87:68 divreiz pārliecinoši pieveica Igaunijas vienību TLU/«Kalev», savukārt ceturtdaļfinālā abos mačos ar 81:71 un 80:70 uzvarēja Lietuvas klubu Pasvāles «Pieno žvaigždes».

TU/«Rock» UN «Šiauliai» dalību BBL turnīrā sāka tikai no izslēgšanas spēlēm, jo pirms tam piedalījās FIBA Eiropas kausā, kur igauņu klubs tika līdz otrajam posmam, bet neiekļuva izslēgšanas spēlēs, kamēr Šauļu komanda izstājās pēc pirmā posma.

Kā vēstīts, izslēgšanas spēļu dalībnieku sastāvs noskaidrojās februāra sākumā pēc FIBA Eiropas kausa otrā posma noslēguma, jo BBL turnīram pievienojās tikai tās komandas, kuras Eirokausos netika izslēgšanas spēlēs. Šī iemesla dēļ BBL čempionātu šosezon izlaiž Latvijas vicečempione «Ventspils», kas nodrošināja sev vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kur spēlēja arī Utenas «Juventus» no Lietuvas.

Pēc turnīra nolikuma izslēgšanas spēlēs ar pirmajiem numuriem tika izliktas tieši vienības no Eirokausiem - attiecīgi "Šiauliai", TU/"Rock" un "Pieno žvaigždes". Tām sekoja Lietuvas klubi Prieņu-Birštonas "Vytautas" un "Lietkabelis", kā arī regulārās sezonas trīs labākie Latvijas klubi "Valmiera"/ORDO, "Liepāja"/Triobet" un "Jēkabpils". Vēl "Jūrmala"/"Fēnikss" izslēgšanas spēlēs tika izlikta ar 12.numuru, bet "Barons"/LDz - ar 14.numuru, taču šie klubi izstājās astotdaļfinālā.

Visās izslēgšanas spēļu kārtās - arī finālā un cīņā par trešo vietu - uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā.

Kā zināms, BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija «Valmiera»/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. «Liepāja»/«Triobet» tika pie astoņiem, «Jēkabpils» septiņiem, «Jūrmala»/«Fēnikss» pieciem, bet «Barons»/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva «Vytautas», zaudējot tikai vienā no 12 mačiem, taču tas neglāba komandu no izstāšanās astotdaļfinālā.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas komanda TTU.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta «Šiauliai», kas finālā divu spēļu summā pieveica «Ventspili».

Šajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu «Triobet», kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu