Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (7.d.) (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Turpinām ieskatu nesen izdotos mūzikas albumos, kuros, ja labi meklē, iespējams atrast vismaz vienu brīnišķīgu skaņdarbu.

1. Alphabeat "Fascination"

Viens no vasarīgākajiem popmūzikas ierakstiem šogad nāk no Dānijas, Silkeborgas. Patiesībā jau minētais "Fascination" dzimtajā Dānijā kļuva populārs vēl 2007. gada vasarā, taču tikai tagad to sākuši spēlēt arī citu valstu tv un radio. Grupas pirmais albums "Alphabeat" starptaustisku debiju piedzīvos jūnija sākumā. Stlistiski grupa atrodas kaut kur starp B-52s un 80. gadu popmūziku ... prātā nāk Tīnas Tērneres un Deivida Bovija 80. gadu "Pepsi" reklāmas Malači, dāņi!

2. The Courteeners "Not Nineteen Forever"

Šos Mančestras zeļļus mediji ļoti vēlējās padarīt par kādu laiku jau diemžēl muzikāli pamirušās Mančestras jaunajiem mesijām. Protams, noklausoties visu "The Courteeners" plati, visas ilūzijas zūd, bet vismaz šis viens skaņdarbs "Not Nineteen Forever", lai arī pulsē aktuālo (nosacīti) roka klišeju ritmā (tāpat kā One Night Only "Just For Tonight") šķiet sirsnīgs un dzīvs. Bārdainas solists Liams Galah ... atvainojiet, Liams Frejs (Liam Fray) sava dziedājuma ziņā vairāk tuvinās Doves, nekā "The Smiths" (viena no puišu minētajām ietekmēm). Iespējams grupa drīz pazudīs bez pēdām, gluži kā reiz manis minētie Upper Room (kāds vēl atcerās viņu simpātisko hitu "Black And White"?). "The Guardian" bijuši īpaši nežēlīgi - 1/5, bet "Not Nineteen Forever" man tiešām tīri labi patīk.

3. Mystery Jets & Laura Marling "Young Love"

Pirms kāda laiciņa jau savā atzinos mīlestībā 18 gadus vecajai dziesminiecei Laurai Marlingai (Laura Marling). Arī šoreiz bez brīnišķīgās Marlingas balss klātbūtnes Mystery Jets zēniem būtu grūti iekarot manu sirdi. "Young Love" ir ļoti skaists eksperimentālo londoniešu Mystery Jets un Marlingas tandēms, kas stāsta par vienas nakts tikšanos ... Skaņdarbs ņemts no grupas otrā, visnotaļ nesliktā studijas ieraksta "Twenty One".

4. The Whip "Divebomb"

Vēl viena jauna Mančestras apvienība The Whip, kas radusies 2006. gadā šogad laidusi klajā savu debijas plati "X Marks Destination". The Whip no vienas puses varētu ievietot "jaunā reiva" plauktiņā, taču arī šis apzīmējums jau zaudējis savas sākotnējās kontūras un sāk kļūt par izplūdušu, neko neizsakošu jēdzienu. The Whip atrodas kaut kur pa vidu starp LCD Soundsystem un Justice. Viss albums kopumā ir pārāk monotons un vienmuļš, ieskatam pilnīgi pietiek ar lielisko "Divebomb".

5. Miss Kittin "Kittin is High"

Franču izcelsmes elektro dīva Miss Kittin, īstajā vārdā Karolīna Herve (Caroline Herve) šogad laidusi klajā otro studijas albumu ar pašas sacerētām kompozīcijām. Iepriekšējais šāds albums datējams ar 2004. gadu - . "Kittin Is High" ir pirmais singls no tā un, manuprāt, arī spēcīgākais plates hits. Tiesa, retie oriģinālās mūzikas ieraksti apliecina, ka pašai māksliniecei tomēr tuvāka ir dīdžeja loma.

6. Nôze "Remember Love"

Par franču elektroniskās mūzikas dueta Nôze dzīvajiem koncertiem klīst leģendas, diemžēl ierakstā šis elektroniskais farss un pārspīlētais dziedājums Nikolasa un Ezekiela izpildījumā nenostrādā. Pagājušā gada singls "Remember Love" bija ļoti daudzsološs, taču šogad aprīlī "Get Physical" izdotais studijas darbs "Songs on the Rocks" licis man nedaudz vilties.

7. Delays "Love Made Visible"

Sauthemptonas kvartets The Delays šomēnes laidis klajā savu tešo studijas plati "Everything"s the Rush". Jaunais ieraksts seko 2006. gada ne pārāk veiksmīgajam "You See Colours" un izcilajai debijai "Faded Seaside Glamour", kas pirms četriem gadiem britu laikrakstam "The Guardian" lika iesaukties: "

Delays ir pirmā britu grupa desmit gadu laikā, kas pretendē uz ģitārpopa troni, ko ilgus gadus bija aizņēmuši "The Stone Roses""

. Diemžēl arī ar šo trešo plati puišiem diez vai izdosies nostiprināt savas pozīcijas, albuma pirmais singls "Love Made Visible" tomēr nestāv blakus debijas albuma potenciāli lielus panākumus nesošajai veiksmes formulai, kur solista Grega Gilberta (Greg Gilbert) smalkais falsets kontekstā ar indī ģitārām un gaisīgām melodijām bija vienkārši perfekta kombinācija.

8. Martha Wainwright "Bleeding All Over You"

Kanādiešu dziesminieka Rufusa Veinraita (Rufus Wainwright) jaunākā māsa Marta izdevusi simpātisku solalbumu "I Know You"re Married But I"ve Got Feelings Too", jau otro savā karjerā. "Bleeding All Over You" ir jauks, viegls, tiesa, ļoti tradicionāls pophits, kā viss albums kopumā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu