ST atteikusies ierosināt lietu pēc deputāta Liepiņa sūdzības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Satversmes tiesa (ST) ir atteikusies ierosināt lietu pēc Saeimas deputāta Daiņa Liepiņa (LRA) sūdzības, otrdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

Deputāts konstitucionālajā tiesā bija vērsies tāpēc, ka viņam tiesvedības dēļ ir liegts pilnvērtīgi piedalīties Saeimas darbā. Liepiņš to uzskata par cilvēktiesību pārkāpumu. Viņaprāt, tas ir arī pretrunā ar nevainīguma prezumpciju un Satversmē garantētajām tiesībām piedalīties valsts darbībā.

Taču ST lietu atteikusies ierosināt, norādot, ka sūdzībā ietvertais juridiskais pamatojums ir acīmredzami nepietiekams prasījuma apmierināšanai.

Liepiņš tomēr nedomā padoties.

Raidījumam viņš sacīja, ka nolēmis vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Kā ziņots, pēc attaisnojoša sprieduma Jelgavas tiesā Zemgales apgabaltiesa, apelācijas kārtībā skatot lietu par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā, pasludināja jaunu spriedumu, nolemjot sodīt Liepiņu ar 1080 eiro naudas sodu. Viņš iesniedzis kasācijas sūdzību Augstākajā tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu