Starptautiskais mūsdienu deju festivāls "Laiks dejot 2007"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 18.jūnijam Rīgā notiks starptautiskais mūsdienu deju festivāls "Laiks dejot 2007"/

Festivāla pasākumi notiks Dailes teātrī. Tie piedāvās Brīvo skatuvi, Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas nodaļas studentu diplomdarbus, viesmākslinieku un Olgas Žitluhinas dejas kompānijas izrādes, kā arī meistarklases.

Šodien Dailes teātra mazajā zālē notiks festivāla Brīvā skatuve, kur apmeklētājiem būs interesanti vērot priekšnesumus, kas dzimst entuziasmā, dejas mīlestībā, dažādās noskaņu krāsās un kustību zīmējumos, sadarbojoties profesionālu izglītību guvušiem horeogrāfiem un dejotājiem, kuri par šo nodarbi nesaņem citu atalgojumu kā tikai gandarījumu.

Dailes teātrī priekšnesumus sniegs Ingas Raudingas mūsdienu dejas studija, Kačanovska vadītais "Temo S" kolektīvs, Lilijas Liporas "Zvaigžņu aka" un Valdas Vidzemnieces "Allegro". Horeogrāfa Valērija Oļehno dejas iestudējumu demonstrēs Edmunda Veizāna modes deju kompānija, Agitas Elksnes "Showtime" un Ilzes Zīriņas "Zl temp.dance".

Savukārt 15.jūnijā un 16.jūnijā Dailes teātrī būs skatāmi Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas un pedagoģijas nodaļas 4.kursa studentu diplomdarbi. Savus diplomdarbus demonstrēs Linda Mīļa, Monta Vandere, Anna Dubrovska, Sintija Siliņa, Rūta Nordmane, Dmitrijs Gaitjukevičs, Līga Liberte, Svetlana Korole, Baiba Rozenfelde, Elīna Breice, Vita Bekmane un Agnese Burdjukova.

No 16.jūnija līdz 18.jūnijam Dailes teātrī būs skatāmi Olgas Žitluhinas dejas kompānijas un festivāla viesu priekšnesumi. Šogad gaidāmi viesi no ASV, Bulgārijas, Lielbritānijas un Moldovas. Viskuplākais dalībnieku pulks šoreiz ir no ASV. Viņi piedāvās atklāt to amerikāņu dejas pasauli, kura pastāv ārpus džeza, mūziklu kultūras un šova dejām.

Grīnfelde norādīja, ka arī šogad festivālā "Laiks dejot 2007" visi laipni gaidīti mūsdienu dejas tehniku, kontaktimprovizācijas, kompozīcijas un citu meistarklasēs, kuras piedāvā Nikolass Leihters (ASV), Džena Erkerta (ASV), Terijs O’Konors (ASV), Fiona Milvorda (Lielbritānija), Aleksandra Sošnikova un Sergejs Golovnea (Moldova), Olga Žitluhina (Latvija) un Ramona Galkina (Latvija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu