Rīgā koncertēs Sigur Ros (114)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22. augustā Rīgā ar koncertu "Arēnā Rīga" amfiteātrī viesosies islandiešu grupa "Sigur Ros", informēja koncertaģentūra "Positivus Music". Puiši ieguvuši slavu kā lieliska koncertgrupa, bet viņu mūzika tiek raksturota kā ambients, eksperimentāls un avangardisks postroks.

Abu slavenāko islandiešu mākslinieku - Sigur Ros un Bjorkas - koncerti ir visnopietnākie pretendenti tam, lai tiktu atzīti par gada labākajiem koncertiem Latvijā.

Biļetes uz Sigur Ros koncertu tirdzniecībā nonāks piektdien, 30.maijā, bet www.positivus.com reģistrētajiem lietotājiem biļetes būs pieejamas jau no otrdienas, 27.maija. Biļetes nopērkamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv . Pirmo 1000 biļešu cena būs Ls 20, bet vēlāk biļetes kļūs dārgākas un maksās Ls 25. Sēdvietu cenas - Ls 25, Ls 30 un Ls 40.

Sigur Ros izveidojās 1994. gada augustā Reikjavīkā, tieši tajā dienā, kad piedzima tolaik 19 gadu vecā dziedātāja Jonsi jaunākā māsiņa. Viņai tika dots vārds Sigurrosa (tulkojumā no islandiešu valodas – Uzvaras roze), un šādu nosaukumu ieguva arī grupa. Sigur Ros starptautiskie panākumi sākās ar otro albumu "Agaetis byrjun" (1999, tulkojumā – Labs sākums). Grupas noskaņām bagātie skaņdarbi un teksti islandiešu valodā, kas lielākajai klausītāju daļai ir sveša, veidoja īpaši valdzinošu ierakstu, kas aizkustināja gan mūzikas fanus, gan žurnālistus un kritiķus. Nākamajā albumā "( )" (2002) Sigur Ros gāja vēl tālāk klausītāju fantāzijas lidojuma rosināšanā – ne albumam, ne kompozīcijām nebija nosaukumu, bet Jonsi dziedāja pašizgudrotā houplandiešu (hopelandic) valodā.

Grupas nākamais studijas ieraksts "Takk..." sekoja 2005. gadā, bet šovasar gaidāms Sigur Ros piektais albums. Tā pamatieraksts tapis "Sear Sound" studijā Ņujorkā, tad darbs turpinājās grupas studijā Islandē, bet pēdējie ieraksti tika veikti aprīļa beigās "Abbey Road" studijā Londonā. Albuma producents ir Marks Eliss jeb Flood, kas strādājis ar U2, The Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, The Killers.

2007.gada novembrī Sigur Ros jau radīja pirmo ažiotāžu Latvijā. Pie kinoteātra K. Suns bija vērojams neparasts skats – divus vakarus pēc kārtas daudzi simti cilvēku stājās garā rindā, lai redzētu Sigur Ros jauno koncertfilmu "Heima". Divos seansos filmu noskatījās aptuveni pustūkstotis fanu, bet ierobežotā vietu skaita dēļ vairākums palika aiz kinoteātra durvīm. Filma uzņemta 2006.gada vasarā, kad mūziķi pēc panākumiem bagātas pasaules turnejas atgriezās dzimtenē ar 15 brīvdabas koncertiem, uzstājoties pat vistālākajos Islandes nostūros un bez maksas priecējot lielus un mazus, jaunus un vecus.

Komentāri (114)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu