Muzikāla komēdija jauniešiem "Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7. Latvijas Radio konkursa „Jaunās zvaigznes“ fināls tradicionāli notiks Dzintaru koncertzālē 1.jūnijā.

Fināla koncerta pirmajā daļā konkursa organizatori skatītājiem piedāvās Lailas Ilzes Purmalietes mūzikla „Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti“ jauniestudējumu. Otrajā daļā labākie dziedātāji no Latvijas uzstāsies ar dziesmām no pasaules un latviešu labākajiem mūzikliem. Abas daļas vērtēs žūrija, piešķirot gan labākajiem dziedātājiem, gan spilgtākajiem aktieriem vērtīgas balvas un vairākus "Grand Prix" dažādās nominācijās.

Lailas Ilzes Purmalietes mūziklā „Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti“ galveno lomu - Pelnrušķīti atveidos Raimonda Paula novērtētā jaunā dziedātāja Ieva Sutugova. Izcilais komiķis no Valmieras teātra Imants Strads iejutīsies Pamātes lomā, Marģeris Eglinskis, Liepājas teātra vadošais aktieris, būs Pelnrušķītes Tēvs, bet repa karaļa lomā iejutīsies režisors un aktieris Varis Vētra. Pārējās lomas atveidos konkursa „Jaunās zvaigznes“ laureāti, kuri izturējuši milzīgu konkurenci vairākās atlases kārtās visā Latvijā un apliecinājuši sevi ne tikai kā labi dziedātāji, bet arī kā talantīgi aktieri.

Mūzikla komisko līniju iezīmē Pelnrušķītes Pamāte un māsas, kuras atveido jaunie dziedātāji Pēteris Upelnieks (galvenā loma mūziklā „Robins Huds“) un Ralfs Eilands (atraktīvais vilks izrādē „Trīs sivēntiņu jaunie piedzīvojumi“). Izrādē viena no kulminācijām ir Repa karaļa konkurss, kurā skatītāji atpazīs vairāku popmūzikas hitu parodijas talantīgo „Jauno zvaigžņu“ dziedātāju izpildījumā. Skolēnu klasi atveidos atraktīvā Ventspils popgrupa „Jūras akmentiņi“, kuri vairākkārt kļuvuši par konkursa „Jaunās zvaigznes“ laureātiem. Pārējās lomās - Oksana Ļepska, Zane Briška, grupa „PeR”, Sintija Ģēģere, Anastasija un Jekaterina Drozdovičas - grupa „N&K”, Oskars Zaļkalniņš, Mikus Lasmanis, Ainārs Bumbieris, Madara Grēgere un Roberts Pētersons, Diāna Černe, Nikolajs Puzikovs, Dāvis Mazurenko, Emīls Balceris, Ilva Karro, Edgars Krūmiņš, kā arī grupa „Putas“.

Mūzikls „Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti“ sāka savu ceļu pie skatītājiem 2006.gada rudenī. VEF kultūras pilī notika 17 mūzikla izrādes, kas guva nedalītu skatītāju sajūsmu un atzinīgu kritikas vērtējumu. Arī šajā uzvedumā Pelnrušķītes lomu atveidoja vēl nevienam nezināmā Ieva Sutugova, radot sparīgas un atraktīvas pusaudzes tēlu, kurai jāapliecina sevi gan klasē, gan ģimenē. Mūzikls stāsta par aktuālām jauniešu problēmām – savstarpējām attiecībām, mērķiem un ideāliem. Kādā prestižā skolā viesojas pasaulslavens repa karalis, lai rīkotu dziedātāju konkursu ar mērķi atrast savam dēlam dueta partneri turpmākajiem koncertiem. Pelnrušķītes lielākā vēlme ir piedalīties konkursā, jo viņai, tāpat kā lielākajai daļai jauniešu, šķiet, ka tikai kļūstot par slavenību, viņa atrisinās visas savas dzīves problēmas, tai skaitā nemīlestību ģimenē un necieņu klasē. Repa karaļa dēlam - princim arī ir problēmas, kuras radījusi lielā slava un popularitāte, kā arī pārliekās Tēva rūpes. Vai šie jaunieši satikušies spēs viens otram palīdzēt? Mūzikls ir īpaši saistošs jauniešiem, jo viņi spēlē paši sevi un runā par aktuālām problēmām sev saprotamā valodā. Izrādē ieskanas arī sociāli aktuālas tēmas - došanās uz Īriju, apņirgāšana skolā, pusaudžu depresija, šķirtās ģimenes un citas. Mūzikla pamattēma izskan Pelnrušķītes uzvaras dziesmā „Visā pasaulē jaunu meiteņu ir daudz, kuras gaida, ka laime pie viņām nāks, tomēr dziļi sirdī ir paslēpta tām pašas laimes atslēdziņa…“

Mūzikla režisors ir Varis Vētra, scenogrāfs - Uģis Bērziņš, horeogrāfi - Inna Jēkabsone un Denis Tumakovs. Izrādes dekorācijas tiks veidotas ar video projekciju palīdzību, skatuvei piešķirot lielāku mūsdienīgumu un dinamiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu