Range Rover izlaidīs BMW X6 sāncensi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Jaguar Land Rover grupas zīmols Range Rover ir nolēmis izlaist auto, kurš būtu tiešs BMW X6 konkurents. Par to, atsaucoties uz personīgajiem informācijas avotiem, vēsta autoritatīvais britu izdevums Autocar.

Range Rover modelis, kura iespējamais nosaukums ir Range Rover Sport Coupe, aizgūs šasiju no Jaguar F-Pace, kā arī iegūs salīdzinoši vieglu alumīnija virsbūvi. Tās siluets atgādinās citus kupejveidīgos krosoverus, kā, piemēram, BMW X6 un Mercedes-Benz GLE Coupe.

Range Rover Sport Coupe provizoriskais garums ir 4,7 metri, tādējādi tas gabarītu ziņā ieņems vietu starp modeļiem Evoque un Range Rover Sport. Vērtējot pēc gabarītiem, gaidāmais Range Rover jaunums būs tuvāks BMW X4, taču cenas ziņā tas būs tuvāks augstāk minētajiem BMW X6 un Mercedes-Benz GLE Coupe. Provizoriskā informācija liecina, ka Range Rover Sport Coupe cenu lapā mazākais skaitlis varētu būt ap 60 tūkstošiem mārciņu jeb 77 tūkstošiem eiro, ziņo Motor.ru.

Gaidāms, ka jaunā automobiļa dzinēju paletē ietilps gan benzīna, gan dīzeļdzinēji ar sešiem un astoņiem cilindriem no Jaguar Land Rover klāsta. Vai Range Rover Sport Coupe varētu saņemt arī Ingenium saimes četru cilindru turbo motorus, pagaidām ir atklāts jautājums.

ASV, Eiropā un Āzijā Range Rover Sport Coupe bez tradicionālajiem iekšdedzes dzinējiem iegūs arī hibrīddzinēja opciju, kuras bāze ir 340 zirgspēkus spēcīgais 3 litru V6 benzīna motors. Pastāv iespēja, ka gaidāmais Range Rover modelis tiek izlaists arī 100% elektriskā versijā.

Visbeidzot nevar izslēgt iespēju, ka Range Rover Sport Coupe tiek izlaists arī īpaši jaudīgā versijā ar kompānijas plaši lietoto 5 litru V8 kompresormotoru zem pārsega. Šo pašu dzinēju ar apmēram 550 zirgspēkiem varētu iegūt arī karstākā Jaguar F-Pace modifikācija, ja vien tādu tiktu nolemts laist ražošanā. Patlaban jaudīgākais Jaguar krosovers ir apgādāts ar 380 zirgspēku 3 litru motoru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu