Koncertzālē «Rīga» Latvijas svētku lielkoncertu sniegs «Raxtu raxti»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien (18.11.) koncertzālē «Rīga» ar Latvijas svētku lielkoncertu uzstāsies muzikālā apvienība «Raxtu raxti», informē grupas dalībnieks Kārlis Auzāns. Koncertprogrammā skanēs Imanta Kalniņa dziesmas latviešu tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, latviešu tautasdziesmu versijas un jauni skaņdarbi.

Kopā ar grupu lielkoncertā uzstāsies arī saksofonists Oskars Petrauskis, kas šoreiz saksofona vietā spēlēs armēņu tautas mūzikas instrumentu duduku. Mūziķiem pievienosies arī dūdu un bungu grupa «Auļi», kā arī solisti Santa Stalidzāne un Juris Vizbulis.

«Raxtu raxtu» repertuāra un skanējuma pamatā ir plaša un brīžiem eksperimentāla pieeja dažādu tautas mūzikas intonāciju un instrumentu izmantošanai gan no latviešu tautas mūzikas repertuāra, gan autordarbu versiju radīšanai un atskaņošanai.

18.novembra koncerta programma šoruden tikusi izdota pirmajā «Raxtu raxtu» skaņu ierakstu albumā, kas būs pieejams visiem interesentiem.

Muzikālā apvienība «Raxtu raxti» sākotnēji radās kā vairāku grupas «Autobuss debesīs» mūziķu eksperiments, apvienojoties vienā kolektīvā ar pazīstamiem tautas mūzikas izpildītājiem. Sākotnēji kolektīva repertuārā bija tikai Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikas skanējumā, bet, laikam ritot, repertuārs kļuvis daudz plašāks.

Apvienībā «Raxtu raxti» muzicē Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle-Puriņa, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis un Armands Treilihs.

«Raxtu raxti» klausītājiem uzstāsies divas reizes. Kā liecina internetā «www.bilesuparadize.lv» pieejamā informācija, biļetes uz plkst.15 gaidāmo koncertu ir jau izpirktas, bet palikušas ir tikai dārgākās biļetes uz papildkoncertu plkst.19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu