Dailes teātris un Liepājas teātris apmainīsies ar viesizrādēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dailes teātris un Liepājas teātris pirmoreiz apmainīsies ar viesizrādēm vienas dienas ietvaros – rīdzinieki varēs noskatīties Aleksandra Vampilova lugu „Pīļu medības”, bet liepājnieki - Dailes teātra jauniestudējuma, Ērika Emanuela Šmita detektīva „Mazie laulību noziegumi” divas izrādes.

18. oktobrī plkst. 14.00 un 18.00 Liepājas teātrī viesosies Dailes teātra aktieri Rēzija Kalniņa un Ģirts Ķesteris – Rolanda Atkočūna iestudētās izrādes „Mazie laulību noziegumi” varoņi. Tas ir klasiskais, vienmēr aktuālais stāsts par divu dzimumu karu. Kāda laulāta pāra dzīvē ir noticis lūzums, kas mainīs visu nākotnes eksistenci. Vai viņi spēs un vēlēsies palikt kopā vai arī ne? Luga slēpj daudz pārsteigumu un noslēpumu, saglabājot intrigu, kas skatītājam atklājas tikai pamazām.

„Mazie laulību noziegumi” ir izrāde intelektuāliem un emocionāliem gardēžiem, kas pierāda, ka filozofija var būt sulīga un aizraujoša, bet vīrieša un sievietes attiecības – mūžam neatminama un allaž vilinoša mīkla.

Izrādes scenogrāfiju veidojis Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa.

Liepājas teātris plkst. 18.00 Dailes teātra Lielajā zālē rādīs Aleksandra Vampilova „Pīļu medības” – Dž.Dž.Džilindžera iestudēto izrādi re minorā.

Nākamajā rītā pēc svinībām Viktors Aleksandrovičs Zilovs pamostas un saņem sev adresētu bēru vainagu ar uzrakstu "Neaizmirstamajam, priekšlaicīgi darbā sadegušajam Viktoram Aleksandrovičam Zilovam no bēdu nomāktajiem draugiem". Iztēlojoties situāciju, kā būtu, ja viņš patiešām būtu miris, Zilovam atmiņā uzaust pēdējo dienu notikumi...

Lomās: Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Leons Leščinskis, Jūlija Ļaha, Kristīne Belicka, Maija Romaško, Inese Kučinska un Armands Kaušelis. Izrādē skan Renas Ginzburgas dzeja krievu aktiera Oļega Basilašvili lasījumā.

Izrādes radošajā komandā strādājis scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, kustību konsultante Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Uz izrādēm „Mazie laulību noziegumi” biļešu cenas ir 2, 3, 4, 6 un 8 lati. Biļešu cenas uz izrādi „Pīļu medības” – 4, 5, 6, 8 un 10 lati. Biļetes Dailes teātra, Liepājas teātra un „Biļešu paradīzes” kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu