Džimmijs Edgars atgriežas Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Multimediju mākslinieks no Detroitas, mūziķis un producents Džimijs Edgars (Jimmy Edgar) 13. septembrī plkst. 20 uzstāsies ar dzīvo performanci uz "Space:Garage" (Vecrīga, Audēju 12) skatuves.

Džimijs Edgars ir izdevis 3 albumus "Warp Records" ierakstu kompānijā un šobrīd ir pārcēlies dzīvot uz Ņujorku, kur strādā pie sava jaunā projekta. Viņš sadarbojas arī ar vairākiem pasaulē zināmiem žurnāliem kā modes fotogrāfs, nodarbojas arī ar glezniecību, taču sirdij vistuvākā viņam ir mūzika. "Mūzika ir kā mistiski apburoša, seksuāla noskaņa, kas valdzina un iedvesmo," tā saka viņš pats.

Džimija dzīvajās performancēs var saklausīt gan 1980. gadu elektroniku, džeza estētiku, soula ritmus līdz pat bedrainiem hiphopa elementiem, apvienojumā ar balsi un elektroniskām dekorācijām. Jāatzīst, ka mākslinieks kopš pirmajām relīzēm ir sevi muzikāli pilnveidojis, radot pats savu unikālu rokrakstu.

Džimijs ir remiksējis tādu populāru mākslinieku skaņdarbus kā Will Smith Miami Black Affair, London Thelephius, Machinedrum, kā arī, viesojoties pagājušogad Rīgā, Džimijs sadarbojās ar dažiem vietējiem Latvijas māksliniekiem.

Turpinājumā ar aktuāliem un svaigiem glitch-hop ritmiem jūs iepazīstinās apvienības BIO.CODES spilgtākais duets - DJBRAIN & CLICHÉ. glitch-hop kā mūzikas fenomens būtībā ir visiem jau sen labi zināmo žanru hiphopa un r&b savdabīgs sakausējums ar eksperimentālāko IDM (Intelligent Dance Music) mūzikas žanru.

CLICHÉ (Mārtiņš Bergmanis) paralēli aktīvai DJ darbībai nodarbojas arī ar mūzikas producēšanu un šobrīd gatavo savu jauno albumu. Iepriekšējais albums "Galaktiskās skumjas" tika izdots 2007. gada maijā tiešsaistes izdevniecībā "Dirty Deal Audio".

DJBRAIN (Ivo Jusis) ir ne tikai mūzikas producents, bet uzstājas arī kā laikmetīgās vizuālās mākslas artists.

CD apskati: „Access Rhythm EP” / „Bounce, Make, Model EP”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu