Izdots ieraksts «The Best of Riga Jazz Stage 2015»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Fonds «Mūsdienu mūzikas centrs» izdevis Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa «Riga Jazz Stage 2015» spilgtāko skaņdarbu izlasi.

Jau par tradīciju kļuvušajā izlasē iekļautas vairākas oriģinālkompozīcijas, to vidū Oskara Ozoliņa «Above the Sand» un Grand Prix ieguvēja, austriešu mūziķa Gerharda Orniga (Gerhard Ornig) skaņdarbs «???», kā arī džeza standarti.

Albumā prezentēti vienpadsmit jaunie talanti - Grand Prix ieguvējs Daumants Kalniņš (Latvija), Ieva Paniulaityte (Lietuva), Tamuz Nissim (Izraēla), Polina Zizak (Krievija), Pol Omedes (Spānija), arī latviešu dziedātājas Beāte Zviedre un Kristīna Trezune un citi.

Šis ir trešais konkursa labāko skaņdarbu apkopojums, iepriekšējie izdoti 2008. un 2014. gadā.

Foto: Publicitātes foto

Ierakstā iekļautie skaņdarbi ir unikāli dzīvie ieraksti, kas tapuši konkursa norises laikā 2015. gada 9. un 10. aprīlī Splendid Palace. Muzikālais pavadījums - Viktors Ritovs (taustiņi), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Rihards Goba (ģitāra) un Edvīns Ozols (bass). Ieraksts izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

CD nopērkams mūzikas veikalos «Upe» un «Randoms» un konkursa «Riga Jazz Stage 2016» norises laikā no 7. līdz 9. aprīlim kinoteātrī «Splendid Palace».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu