Mediji par gada labākajiem Latvijas basketbolistiem izraugās Blūmu un Jēkabsoni-Žogotu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašmāju mediji par šī gada Latvijas labākajiem basketbolistiem izraudzījušies Jāni Blūmu un Aneti Jēkabsoni-Žogotu, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kopumā aptaujā piedalījās 30 par basketbolu rakstoši un runājoši mediju pārstāvji, sarindojot rangu tabulā LBS Treneru komisijas nominētos pretendentus. Balvas ieguvējus noteiks, summējot četru balsojumu - arī jau notikušās līdzjutēju aptaujas, kā arī LBS Treneru komisijas un valdes izvēles - rezultātus.

Gada basketbolista konkurencē notika vissīvākā cīņa, taču pārāks tajā izrādījās Blūms, apsteidzot Dairi Bertānu, kurš aizvadīja sekmīgu sezonu Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionātā.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā Blūms kļuva par Kazahstānas čempionu un kausa ieguvēju, kā arī bija Latvijas izlases kapteinis šovasar notikušajā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās, kad tā pārliecinoši izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru.

Tikmēr trešajā vietā mediju balsojumā ierindojās saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kuram sekoja attiecīgi Kaspars Bērziņš un talantīgais Kristaps Porziņģis.

Savukārt starp labākajām basketbolistēm pārliecinošu uzvaru izcīnījusi Jēkabsone-Žogota, kura šovasar izcīnīja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempiontitulu. Otrajā vietā tikmēr ierindojās viena no Latvijas izlases līderēm Aija Putniņa, kurai sekoja Elīna Babkina, Gunta Baško-Melnbārde, Zane Tamane un Ieva Krastiņa.

Balsojumā par gada labāko treneri mediji izvēlējušies pieaugušo izlases vadītāju Ainaru Bagatski, kurš šogad ne tikai aizveda valstsvienību līdz Eiropas čempionāta finālturnīram, bet arī triumfēja Ukrainas čempionātā. Tikmēr otrajā vietā ierindojās sieviešu izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, kuram sekoja U-16 valstsvienības vadītājs Jānis Gailītis, Roberts Štelmahers («Ventspils») un Aigars Nerips («TTT Rīga»).

Savukārt balsojumā par gada cerību Latvijas mediji par absolūto līderi izvēlējušies Latvijas U-16 izlases virzītājspēku Rodionu Kurucu, kurš aiz sevis atstāja U-20 meiteņu izlases līderi Kati Krēsliņu. Viņiem savukārt sekoja Rolands Šmits no U-20 puišu valstsvienības, kā arī U-16 izlašu līderi kapteinis Kristers Zoriks un Digna Strautmane.

Kā zināms, iepriekš līdzjutēji par saviem favorītiem bija izvēlējušies Bertānu un Jēkabsoni-Žogotu.

Gada balvas kopumā tiks pasniegtas desmit nominācijās - arī gada tiesnesis, gada jaunatnes treneris, gada piemērs, gada ratiņbasketbolists, gada seniors un gada ieguldījums basketbolā.

Gada balvu ieguvēji tiks nosaukti 26.novembrī.

Kā zināms, pērn par Latvijas labākajiem basketbolistiem kļuva Kristaps Janičenoks un Jēkabsone-Žogota, kamēr par labāko treneri tika nosaukts Artūrs Štālbergs, bet par gada cerību - Porziņģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu