Noskaidrots Latvijas labākais jaunais kravas auto vadītājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

10.jūnijā, svētdien, tika noskaidrots "Scania Latvia" rīkotā konkursa "Eiropas jaunais kravas auto vadītājs 2007" Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs – valmierietis, "LT Mežs" darbinieks Uģis Vītols, kurš 21. – 22. septembrī dosies uz lielo Eiropas finālu Zviedrijā, lai pārstāvētu Latviju 35 valstu konkurencē.

2.vietu ieguva jēkabpilietis Ainis Čāmans, SIA "Siliņi" darbinieks, bet 3.vietu spraigā konkurencē izcīnīja ogrēnietis Andrejs Kļimovs no "IVM Loģistika". Visi pirmo trīs vietu ieguvēji 21.-22. septembrī dosies uz Zviedriju, kur notiks konkursa "Eiropas jaunais kravas auto vadītājs 2007" Eiropas fināls. U. Vītols pārstāvēs Latviju konkursā, cīnoties par 100 000 EUR vērtu jaunu Scania automašīnu, bet A. Čāmans un A. Kļimovs varēs vērot konkursa finālu klātienē.

Papildus iespējai doties uz Zviedriju pirmo trīs vietu ieguvēji tika pie vērtīgām balvām no Sony – pirmās vietas ieguvējs saņēma Sony televizoru 1500 Ls vērtībā, 2. vietas ieguvējs- Sony televizoru par 1000 Ls, bet 3.vietas ieguvējs- Sony televizoru 500 Ls vērtībā. Pasākuma atbalstītāji "Hansa Līzings" trīs augstāko godalgu ieguvējiem pasniedz specbalvas - Dāvanu kartes - ekonomiskas braukšanas kursa (komerctransportam) ''''Statoil Eko ceļš'''' apmeklējumam.

"Cerēsim, ka Uģi arī Eiropas finālā pavadīs tāda pati veiksme, tomēr papildus rīkosim vairākus treniņus, lai justos droši un pārliecināti, ka esam darījuši visu iespējamo, lai Uģis justos sagatavots un varētu pārliecinoši cīnīties ar citiem 35 valstu konkurentiem," skaidro E.Arents.

Latvijas fināla rezultāti: 1. Uģis Vītols - Valmiera (SIA "LT Mežs"); 2. Ainis Čāmāns, Rīga (SIA "Siliņi"); 3. Andrejs Kļimovs, Ogre (SIA "IVM Loģistika"); 4. Dmitrijs Novohotjko, Rīga (SIA "Atzele" ); 5. Gatis Zeltiņš, Ropaži (SIA "KSK Serviss").

"Šo konkursu jaunajiem kravas auto vadītājiem rīkojām jau otro reizi. Šoferu atsaucību vērtējam kā lielu, turklāt šogad piedalījās vairāki dalībnieki, kas piedalījās arī 2005. gada konkursā," atklāj "Scania Latvia" direktors un valdes loceklis Ervīns Arents. "Turklāt šā gada uzvarētājs Uģis Vītols 2005. gada sacensībās izcīnīja godpilno 3. vietu. Jāsaka, ka manāmi progresējusi ir konkursantu profesionalitāte. Šoferi daudz precīzāk veic uzdevumus atlases kārtās, un cīņa par uzvaru bija daudz sīvāka."

Kopā konkursam Latvijā bija pieteikušies 117 jaunie kravas auto šoferi. Līdz finālam, veicot 3 atlases kārtas, tika 12 labākie. "Patīkami, ka konkursā piedalījās tik daudz jauno kravas auto šoferu no visas Latvijas. Tas liecina, ka šoferu darbs ir nepieciešams visā Latvijā un tā ir perspektīva un iespēja jaunajiem šoferiem," uzskata Ervīns Arents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu