Gunita Ozola: «Finx» ir īsta ģimene!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nupat finksieši ir laiduši klajā otro singlu «Es tev teikšu tā» no vasarā gaidāmā albuma un vienlaikus arī savu otro videoklipu!

Mēģinājām noskaidrot, kāda tad ir grupas vienīgā meitene – soliste Gunita. Mans subjektīvais secinājums – simpātisks, atklāts un garīgi spēcīgs cilvēks. Un vēl – gādīga māmiņa!

Gunita Ozola Iesauka: Zažigalka (draudzene atvasināja no vārda – zažigatj) Vecums: 25 Horoskops: Svari Nodarbošanās: stilists – vizāžists Dzimtā vieta: Ogre Sevī patīk: mati, jo beidzot tie ir izauguši gari!

FINX pirmsākumi meklējami Jelgavas grupā B-link, kuras dalībnieki, pieaicinot solisti Gunitu, 2003. gada beigās izveidoja grupu FINX. 2005. gada jūnijā klajā nāca grupas debijas albums «Na-Na-Hā», kam sekoja grupas tūre pa visu Latviju.

Atceries, kad pirmo reizi uzkāpi uz skatuves?

Jā, biju ļoti maziņa. Man bija četri gadi. Konkursā Cālis dziedāju «Velc, pelīte, saldu miegu» un savā pirmajā uzstāšanās reizē aizmigu, tāpēc nākamajā kārtā netiku. Taču jau bērnībā bija sapnis – dziedāt kādā grupā.

Videoklips dziesmai Es tev teikšu tā jau gatavs?

Šis ir mūsu pirmais īstais videoklips. Iepriekšējo par tādu neuzskatu, jo tas bija amatieru video, ko paši filmējām. Arī izmaksas bija atbilstošas – 50 latu. Bet tagad ir uzfilmēts tiešām profesionāls videoklips, ko jau var redzēt TV. Klipam nav nekāda baigā zemteksta. Vienkārši skaisti attēli! Režisors bija Raivo Karro.

Kā noritēja filmēšanas process?

Filmējām vienā no Rīgas kinostudijas paviljoniem. Tur bija nenormāli auksti, turklāt man virsū pūta ventilators. Gala rezultātā video izskatās forši – plīvo mati, svelmaini, bet īstenībā biju nenormāli nosalusi.

Gadījās kāds starpgadījums?

Šā videoklipa laikā ne! Mums sākumā bija iecerēts klipu filmēt citai dziesmai – «Uz četrām debess pusēm». Filmēšana bija ieplānota divām dienām un sarakstīts baigais scenārijs. Bet tikai dažas stundas pirms vērienīgo darbu uzsākšanas salūza speciālais filmēšanas helikopters, tādējādi nebija iespējams uzfilmēt galvenās klipa pakaļdzīšanās ainas. Un visu nācās atcelt. Vēl – pēdējā dienā atteica sponsori, tāpēc šī videoklipa filmēšana mums izmaksātu ļoti dārgi.

Kur mācies dziedāt?

Mācījos pie Jolantas Gulbes, bet tagad viņa ir ļoti aizņemta. Vēl mūsu grupai nedēļā ir divi, citreiz trīs mēģinājumi. Tur arī mācāmies!

Tu dziedi arī krievu valodā. Vai nav grūti?

Man patīk. Es krievu valodā esmu ierunājusi pat vairākas reklāmas. Turklāt izdodas labāk nekā latviešu.

Grupā esi vienīgā meitene. Vai sanāk sakašķēties ar grupas puišiem?

Nē! Neesam vairs nekādi tīņi. Mums ir no 25 līdz pat 40 gadiem. Visiem jau ir ģimenes. Bet mēs nekad neesam strīdējušies. Finx ir īsta ģimene. Ja viens grupas dalībnieks aizbrauc ceļojumā, tad mēs visi gaidām atpakaļ.

Vai Finx ir kāda īpaša tradīcija?

Braucam pie Zemīša uz pirti. (Pasmaida.) Mums ir daudz kopīgu pasākumu, jo ne tikai mēs savā starpā draudzējamies, bet arī mūsu ģimenes. Viens no pozitīvajiem pasākumiem bija pavisam nesen – Zemītim bija dzimšanas diena. Viņa draudzene un mēs uztaisījām lielu pārsteigumu. Savācāmies apmēram 30 cilvēku pie viņa mājās un zvanījām viņam. Bet viņš saka, ka neko nesvinēšot, jo esot jau vecs – 40 gadu. Kad viņš ienāca mājās, pēkšņi ieslēdzās gaisma – un tur stāvējām mēs. Tā kā filmās! Viņš gandrīz apraudājās!

Kad dzirdēsim Finx otro albumu?

Vēl atlika ierakstīt divas dziesmas. Līdz Jāņiem noteikti iznāks! Albuma pagaidu nosaukums ir Trešais lieks.

Kā ir no malas skatīties uz savām fotogrāfijām, kad tās parādās žurnālos?

Oi, man neviena nepatīk! Lielākajai daļai sieviešu nepatīk, kā viņas izskatās fotogrāfijās. Bet tas ir atkarīgs arī no fotogrāfa. Zinu, ka katrs cilvēks jāfotografē no pareizā rakursa – un viņš izskatīsies ļoti skaists. Arī raidījumā Rullē/Nerullē man nepatika, kā es izskatījos, jo tur mani filmēja tieši no priekšas. Izskatījās ļoti liela un apaļa seja.

Vai vēl strādā LMK raidījumā Rullē/Nerullē?

Finansiālu apsvērumu dēļ mums pārtrūka līgums. Neatradās sponsori. Taču raidījumu Rullē/Nerullē vēl jau kādu laiku rādīs, kamēr izrādīs safilmētos raidījumus.

Vai patika darbs TV?

Patika! Tas man bija ļoti viegls darbiņš, kas nedēļā aizņēma nepilnu dienu, un bija ļoti jautri. Pastāvīgi strādāt TV negribētu, bet vadīt kādu raidījumu gan.

Cik lielu uzmanību pievērs ārējam izskatam?

Ļoti lielu. (Pasmaida.) Man tas ir ļoti svarīgi. Stilistam ir jāizskatās ļoti labi, lai būtu paraugs cilvēkiem. Reizēm cilvēki, kuri pucē citus, par sevi neparūpējas, jo ikdienā viņi to dara tik bieži, ka pašam vairs negribas krāsoties. Kopju sevi tik, cik varu atļauties. Kad bija daudz naudas, tad veltīju to skaistumkopšanai. Nu, ne jau operācijām! (Smejas.) Vēl esmu riktīga lupatlase! (Smejas.) Man patīk pirkt drēbes, bet visvairāk kurpes. Tāda kā slimība.

Sievišķīga vājība?

Jā! Kurpes, apakšveļa un kosmētika. Taču kosmētika ir nevis man, bet gan citiem. Man ir ļoti svarīgi, ar ko grimēju citus cilvēkus. Izvēlos to labāko. Man ir apmēram 30 kurpju pāru. Sapņoju, ka man kādreiz būs dzīvoklītis, kur atsevišķi vienā istabā atradīsies tikai manas drēbes. Tur būs daudz plauktiņu, kur visu varēs kārtīgi salikt. Bet galvenais, ko gribu pateikt visām meitenēm, – galvenais nav dārgas lupatas, bet gan rūpēties par sevi.

Kā rūpēties par sevi?

Vajag laicīgi sākt sportot. Tas nenozīmē, ka obligāti ir jāiet uz trenažieru zāli – var vienkārši skriet. Pat nevajag ātri. Mūsdienās ļoti maz cilvēku brīvo laiku pavada svaigā gaisā. Iesaku doties pastaigā pa mežu. Sakopt sevi, izdarot pašas primārās lietas.

Tev ir meitiņa. Vai viņai pietiek laika?

Diezgan maz. Bet es cenšos, tāpēc arī šodien uz interviju paņēmu viņu līdzi. Negribas atstāt. Gribas pēc iespējas vairāk laika veltīt Samantai.

Vai meitiņā saskati savas īpašības?

Jā, meitene ar raksturiņu. (Pasmaida.) Diezgan smags raksturs – tāpat kā mammai. Viņai ļoti patīk dziedāt un dejot. Mājās skatāmies videoklipus MTV, LMK, un viņa vienmēr dejo līdzi.

Kāda biji pusaudzes gados?

Ļoti traka. Biju vistrakākā meitene klasē. Šķiet, ka nevienam nepatiku. Vienmēr runāju pretī skolotājiem. Smagais bērns! Tagad atceros un domāju: ak, varēju taču vairāk mācīties, cienīt skolotājus...

Kāda esi tagad?

Izaugusi! (Smejas.) Bet tas trakums iekšā ir saglabājies, un tā būs līdz mūža beigām. Nav tā, ka es tagad esmu mamma un tikai mamma. Ja esmu mamma, tas nenozīmē, ka sēžu mājās un tikai taisu ēst. Protams, es taisu ēst, bet daru arī visu pārējo.

Kādai, tavuprāt, vajadzētu būt mūsdienu tīņu meitenei?

Nezinu, vai tā var teikt, bet mūsdienu jaunatne ir ļoti sabojāta. Nu, ne visi, bet lielākā daļa. Ja man tagad būtu 12 vai 13 gadu, es noteikti neietu visam tam līdzi, bet gribētu izcelties. Tagad visas meitenes izskatās vienādi. Tiešām kārtīgas un nesabojātas meitenes ir retums. Nerunāju par laukiem, tur tā situācija ir nedaudz citādāka, bet Rīgā jaunatne šobrīd ir vienkārši katastrofāla – samaitāta līdz pēdējam. Visi tie klubi, kur notiek visādas trakas lietas...

Ko iesaki?

Neskriet visiem līdzi un spēt atšķirties. Jo skriešana līdzi nenozīmē, ka būsi baigi krutā vai foršā beibe. Tu tikai ātri sabojāsies un nolietosies, pēc tam uz tevi neviens puisis vairs neskatīsies. Visi džeki tajā brīdī meitenēm saka, ka viņas ir baigi foršās, bet patiesībā nemaz tā nedomā. Puiši ar viņām ir kopā tikai uz to brīdi un cer no viņām kaut ko dabūt. Bet pēc laika viņi tāpat meklē vienkāršas un nesabojātas meitenes. Jā, iemācies atšķirties!

Ar kādām domām parasti pamosties no rīta?

Samanta pamostas pirmā. Domāju, kā viņu pabarot, nomazgāt un fiksi sataisīties. Tādas ikrīta domas – par bērnu.

Ko gribi sasniegt?

To, ko visi grib! Lai ir nenormāli daudz skatītāju. Un tas ir tikai mans koncerts! Un visiem patīk mana mūzika. Ja būtu tāds koncis, es noteikti apraudātos. Jo galvenais ir koncertos iegūt pozitīvas emocijas. Par naudu nerunāsim! (Pasmaida.) Ar Finx nekad neesam nopelnījuši! Galvenais, lai atpakaļ viss nāk emociju veidā.

INTERESANTS INFO PAR GUNITU:

Gunitai ir bail no tumsas, bet viņa dievina siltumu un sauli. Nedēļā apmēram 10 stundu Gunita pavada dziedot. Gunitas interesantākais paradums – ēdot čāpstināt. Tas daudziem krītot uz nerviem, bet viņa attaisnojas, ka tādā veidā tiek izgaršots ēdiens. Viņai garšo itāliešu ēdieni – garšīgi pagatavoti makaroni – un veselīgi ēdieni – svaigi salāti. Dziedātāja netic mistiskām lietām, taču baidās no tām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu