Zatlers nelido Ķīnas vēja tunelī, jo esot par garu (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien starptautiskajā izstādē Pasaules EXPO 2010 norisinās Latvijas Nacionālā diena. Portāls TVNET piedāvā ieskatīties jaunākajās fotogrāfijās no Šanhajas. Valsts prezidents Valdis Zatlers norādījis, ka Latvijas paviljons šai izstādē ir veiksmes stāsts, taču pats vēja tuneli nav izmēģinājis sava garā auguma, kā arī drošības apsvērumu dēļ.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Latvijas paviljonā esošā vēja tuneļa ražotāja SIA "Aerodium" pārstāvis Ansis Egle portālam TVNET pavēstīja, ka Latvijas Nacionāla diena Pasaules EXPO izstādē norit veiksmīgi.

Iepazīstina ar Latvijas kultūru

Spīdot spožai saulei šodien Latvijas Nacionālās dienas ietvaros notiek dažādi kultūras pasākumi, kuru mērķis ir veicināt Ķīnas un Latvijas sadarbību ekonomikas un kultūras jomās.

Foto: Reinis Lismanis, AERODIUM, www.latviaexpo.com

Atklājot Latvijas Nacionālo dienu Pasaules EXPO izstādē, Zatlers aicināja turpināt un paplašināt Latvijas un Ķīnas sadarbību dažādās jomās un pateicās Latvijas uzņēmumiem, kas nodrošinājuši kvalitatīvu Latvijas dalību Pasaules EXPO izstādē - vertikālā vēja tuneļu ražotājiem SIA "Aerodium", Ventspils pilsētai, Ventspils brīvostai, Latvijas dzelzceļam un Rīgas Brīvostai, kā arī Latvijas paviljona ģenerālkomisāram Robertam Stafeckim un citiem, kas nodrošinājuši veiksmīgu Latvijas dalību Pasaules EXPO izstādē.

Uzrunā svētku dalībniekiem Šanhajas vicemērs Šens Dzjuns īpaši uzteica Latvijas paviljona radošās un tehnoloģiskās kvalitātes, kas iedvesmo Pasaules EXPO izstādes apmeklētājus.

Foto: Reinis Lismanis, AERODIUM, www.latviaexpo.com

Latvijas sinologs Pēteris Pildegovičs paziņoja par pirmās ķīniešu-latviešu vārdnīcas izdošanu un atzina, ka šī vārdnīca ir kā tilts, lai vēl vairāk stiprinātu Ķīnas un Latvijas draudzīgās saites.

Atklāšanu noslēdza projekta "Dabas koncertzāles" priekšnesums.

Svētku pasākumi turpināsies ar Latvijas prezentāciju Latvijas paviljonā un svētku koncertu, kurā uzstāsies Latvijas pianists Vestards Šimkus. Pēc koncerta sekos pieņemšana un "Aerodium" lidotāju šovs uz paviljona jumta Latvijas oficiālajai delegācijai un Ķīnas amatpersonām.

Foto: Reinis Lismanis, AERODIUM, www.latviaexpo.com

Liela interese par Latviju

No 18.oktobra līdz 23.oktobrim Ķīnā notiek 23 Latvijas uzņēmēju vizīte, lai divpusējās tikšanās pārrunātu abu pušu redzējumu par savstarpējo ekonomisko sadarbību.

Portāls TVNET jau vairākkārt vēstījis, ka Šanhajā notiekošajā izstādē Latvijas paviljons un tajā unikālais vēja tunelis piesaistījis cilvēku interesi no dažādām pasaules valstīm.

Latvijas paviljonu izstādē atklāja 26.maijā.

"World Expo" ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valstu tēla veidošanu un popularizēšanu. Šoreiz tajā piedalās 189 valstis un desmitiem kompāniju, kas to padarījušas par jebkad lielāko sarīkoto vispasaules izstādi.

Izstāde noslēgsies 31.oktobrī.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu