«Caterham» gatavojas piedalīties pēdējā F-1 sezonas posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komanda «Caterham», kas cīnās ar nopietnām finansiālām problēmām, pēc divu sacīkšu izlaišanas grasās piedalīties sezonas pēdējā posmā Abū Dabī.

Oktobrī pret «Caterham» vienību tika sākta bankrota procedūra, turklāt vienība nepiedalījās pēdējos divos posmos ASV un Brazīlijā.

Pagājušajā nedēļā «Caterham» lūdza atbalstu līdzjutējiem, kuri 48 stundu laikā komandai saziedoja 1,27 miljonus eiro, lai varētu piedalīties Abū Dabī posmā. Pēcāk tika saziedota vēl nauda, bet šobrīd vienībai trūkst aptuveni vēl 500 000 mārciņu (628 224 eiro), taču palīdzīgu roku piedāvājuši sniegt sponsori.

«Viss ir sakravāts un gatavs ceļam. Šobrīd gaidām, lai visi nepieciešamie līgumi tiktu parakstīti,» sarunā ar raidorganizāciju BBC pauda «Caterham» komandas administrators Finbērs O'Konels.

Komanda jau izteikusi milzīgu pateicību tās faniem.

Kā zināms, oktobra beigās administratori «Caterham» komandai liedza pieeju tās rūpnīcai «Leafield», bet pēc tam sāka bankrota procedūru, kas lika F-1 čempionāta vadītājam Bērnijam Eklstounam paust, ka vienība var izlaist nākamos divus posmus un pret to netiks piemērotas finansiālas sankcijas.

Saskaņā ar F-1 vadības līgumu komandai ir tiesības saņemt daļu no čempionāta ienākumiem vien tad, ja tā piedalās visos sezonas posmos.

Novembra sākumā zviedru pilots Markuss Ēriksons lauza līgumu ar «Caterham» un nākamsezon pārstāvēs «Sauber». Vēl nav zināms, kurš sezonas noslēdzošajā posmā stāsies viņa vietā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā savu pastāvēšanu beidza cita finansiālu problēmu māktā F-1 komanda «Marussia».

Sezonas pēdējais posms norisināsies 23.novembrī, un tajā piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu