Jonass izcīna 2.vietu PČ posmā un kļūst par kopvērtējuma vicelīderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass pirmdien Nīderlandē ieguva otro vietu MX2 klasē pasaules čempionāta sezonas trešajā posmā - Eiropas «Grand Prix» izcīņā, pakāpjoties uz otro pozīciju kopvērtējumā, savukārt Roberts Justs sacensībās ierindojās 14.vietā.

Jonass sacensību abos braucienos ieguva otro vietu, piekāpjoties vienīgi savam «Red Bull KTM Factory Racing» komandas biedram Džefrijam Herlingam no Nīderlandes, kurš šosezon izcīnīja trešo uzvaru trīs posmos.

Pirmajā braucienā Jonass uzvarēja startu jeb ieguva «Holeshot» balvu, taču turpinājumā viņu apsteidza Herlings, no kura Latvijas motosportists finišā atpalika par 50,896 sekundēm. Savukārt otrajā braucienā Jonass savam komandas biedram zaudēja minūti un 19,911 sekundes.

Tikmēr Justs, kurš arī brauc ar KTM motociklu un pārstāv «HSF Logistics» vienību, pirmajā braucienā ieņēma 15.vietu, bet otrajā ierindojās 12.pozīcijā. Abos braucienos latvietis no uzvarētāja atpalika par apli.

Jonass sezonas pirmajos divos posmos Katarā un Taizemē ieņēma attiecīgi trešo un piekto vietu, taču pēc trešā posma latvietis no ceturtās pozīcijas pakāpies uz otro vietu kopvērtējumā ar 122 punktiem.

Līderis ar maksimāli iespējamajiem 150 punktiem ir Herlingss, savukārt Justs, kurš nestartēja pirmajā posmā, ar 34 punktiem ieņem 15.vietu.

Savukārt prestižajā MXGP klasē Dāvis Ivanovs ieguva 32.vietu, bet vienu pozīciju zemāk ierindojās Toms Macuks.

Par posma uzvarētāju kļuva francūzis Romēns Febre, kurš pirmajā braucienā bija trešais, bet otrajā pirmais.

Pirmajā braucienā Ivanovs ieņēma 22.vietu, tikmēr Macuks nesasniedza finišu, bet otrajā braucienā abi Latvijas sportisti izstājās.

Pirmajā braucienā uzvarēja 19 gadus vecais Tims Gajsers no Slovēnijas, kurš pagājušajā sezonā kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē. Gajsers otrajā braucienā ieņēma vien astoto vietu, taču posmā viņam trešā pozīcija.

MXGP klases sezonas kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 137 punktiem ir Febre, kuram ar 124 punktiem seko Gajsers, savukārt Latvijas braucēji pie punktiem nav tikuši.

Eiropas čempionāta sezonas pirmajā posmā EMX250 klasē divu braucienu summā 18.vietu ieguva Kārlis Sabulis, savukārt Tomass Šileika ierindojās 34.pozīcijā.

Sabulis pirmajā braucienā nefinišēja, bet otrajā ierindojās 15.pozīcijā. Tikmēr Šileika pirmajā braucienā finišēja 30.vietā starp 40 dalībniekiem, bet otrajā ierindojās 34.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Jonass svētdien kvalifikācijā ieguva trešo vietu, bet Justs ierindojās septītajā pozīcijā.

Savukārt MXGP klasē Macuks ieņēma 28.vietu, bet Ivanovs palika piecas pozīcijas zemāk.

Kā vēstīts, Jonass pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, līdz pat pēdējam posmam pretendējot uz uzvaru kopvērtējumā, beigās izcīnot MX2 klases pasaules vicečempiona titulu.

Savukārt Justs pirmajos 13 sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos, bet pēc tam viņam sezona priekšlaicīgi noslēdzās traumas dēļ. Noslēgumā latvietis palika 18.vietā.

Herlings ir 2012. un 2013.gada pasaules čempions MX2 klasē, bet aizpērn un pērn titulu no rokām izlaida traumu dēļ.

Kā zināms, sacensībām prestižajā MXGP klasē gatavojās arī Matīss Karro, kuram tā būtu atgriešanās pasaules čempionātā pēc gada pārtraukuma, tomēr «24MX Honda» komandas braucējs pirmssezonas sacensībās Francijā guva nopietnu ceļgala traumu, saraujot krusteniskās saites. Līdz ar to Karro, kurš līdzīgu traumu guva arī iepriekšējās sezonas sākumā, nevarēs kāpt uz motocikla divus līdz trīs mēnešus un sezonas sākumu izlaiž.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1.maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas «Grand Prix» izcīņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu