Tallinas mūzikas nedēļā vairākas interesantas mūzikas filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Pilsētas festivāls Tallinn Music Week (TMW), kas no 28. marta līdz 3. aprīlim norisināsies Tallinā, piedāvā filmu programmu «Social Sounds». Piecas filmas par neierobežotu pašizaugsmi jau šonedēļ tiks demonstrētas kinoteātrī «Sõprus». Filmu veidotāji un partneri piedalīsies seansos un atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Uz ekrāna būs vērojams ieskats mūziķu dzīvē Mali, kur islāma ekstrēmisti mūziku ir pilnībā aizlieguši. Filma «Africa Express: Train Tour Documentary Film» sekos 100 Āfrikas un Rietumu mākslinieku tūrei ar vilcienu Anglijā. ««Miles Ahead» novēros pāris dienas Miles Davis dzīvē un tiks demonstrētas arī fiktīvas 24 stundas Nick Cave dzīvē. Pirms katras filmas seansa filmu veidotāji un partneri atradīsies kinoteātrī. Starp viņiem būs arī filmas «They Will Have To Kill Us First» galvenā varone, Mali dziedātāja un aktīviste Disco (Fadimata Walet Ouma).

«Social Sounds» Sõprus kinoteātrī – 28. marts – 3. aprīlis

Pirmdien, 28.03 21. zāle «They Will Have To Kill Us First» (2015)

Īpašais viesis: Fadimata Valet Omāra jeb Disco

«They Will Have To Kill Us First» jeb Mali mūzika trimdā ir dokumentālā filma, kurā tiek sekots Mali mūziķiem laikā, kad to ir ieņēmuši džihādistu kaujinieki, kas aizlieguši mūziku. Mūzika, kas ir viena no svarīgākajām Mali komunikācijas formām, pazuda 2012. gada naktī, kad islāma ekstrēmisti sacēlās, lai pilnībā sagūstītu Mali teritoriju, kas pēc izmēriem atbilst Francijas un Lielbritānijas teritorijām kopā ņemot. Tomēr tā vietā, lai padotos un noliktu savus instrumentus, Mali mūziķi cīnījās pretī.

Otrdien, 29.03 21. zāle «Miles Ahead» (2015)

Īpašais visesis: Eds Gerrards – filmas skaņu celiņa producents

«Miles Ahead» ir stāsts par pāris pazaudētām dienām Mailzs Deivisa, virtuoza, cīkstoņa un ģēnija, dzīvē laikā, kad viņš pārtrauc savu klusēšanas periodu, apvienojas ar Rolling Stone žurnālistu, lai atgūtu savu mūziku, un atdzīvinātu gadus, kurus viņš pavadījis kopā ar savu mīlestību Frensiu Teilori. «Miles Ahead» ir interesants un impresionistisks viena no 20. gadsimta mūzika ģēniju portrets, kas atspoguļo karjeru un definē sniegumu ar Donu Čīdlu galvenajā lomā.

Trešdien, 30.03 19. zāle «The Dream of Shahrazad» (2014)

Īpašie viesi: Antonijs Sīmans, «Beirut Jam Sessions» līdzdibinātājs un Niks Hobs, Stambulā bāzētās mūzikas aģentūras «Charmenko» īpašnieks

«The Dream of Shahrazad» ir dokumenrtālā filma, kas atspoguļo politiskos notikumus pirms Ēģiptes revolūcijas, tās laikā un pēc tās, kā arī nesenos notikumus Turcijā un Lebanonā. Stāstā tiek ņemts vērā arī politiskais un kulturālais konteksts, tajā skaitā mūzika. Precīzāk, tā apskata slaveno stāstu kolekcijas 1001 Nakts pasakas atstāto mantojumu.

Trešdien, 30.03 21. zālē «The Africa Express: Train Tour Documentary Film» (2013)

Īpašais viesis: Stefens Buds, Britu mūzikas industrijas eksperts, viens no projekta «Africa Express» dibinātājiem

2012. gada septembrī «Africa Express» piepildīja retro vilcienu ar 100 Āfrikas un Rietumu māksliniekiem, tajā sniedza priekšnesumus visā kontinentālajā Lielbritānijā un pasludināja tās par vienām no spilgtākajām 2012. Olimpisko spēļu svinībām. Katrā pieturā izcili mākslinieki (daži nezināmi, daži superzvaigznes) sniedza negaidītus koncertus neierastās vietās - sākot no parkiem un vilcienu platformām, beidzot ar skolu un kopienu centriem.

Katra nakts nesa negaidītus pārsteigumus, kas tika ierakstīti mūzikas vēsturē, piemēram, Dienvidāfrikas reperim Spoek Mathambo, izpildot dziesmu «She’s Lost Control» pievienojās grupas Joy Division dalībnieks Pīters Huks vai arī Led Zeppelin dalībnieks Džons Pols Bristoles cirka teltī izpildīja anarhisku «Kashmir» versiju. Šis notikums ir notverts dokumentālajā filmā, salaužot mūzikas un ģeogrāfiskās robežas un ļaujot mūziķiem pastāstīt stāstus pašiem.

Svētdien, 03.04 18. zālē "20.000 Days on Earth» (2014)

Īpašie viesi: Džeina Pollarda un Īans Forsūts, filmas režisori

Drāma un realitāte tiek kombinēta fiktīvā 24 stundu garā mākslinieka un internacionālas kultūras ikonas Nika Keiva dzīvē. Ar dramatiskām atziņām un intīmu mākslinieciskā procesa procesa atveidojumu, filma pēta, kas padara mūs par to, kas mēs esam un godina radošā gara spēku.

Biļetes uz «Social Sounds» programmu ir pieejamas par 5EUR piltevi.ee un kinoteātrī Sõprus.

tmw.ee/et/programm/film

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu