"Mercury" balvu iegūst Speech Debelle (7)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudziem par pārsteigumu, britu hiphopa dziedātāja Spīča Debella jeb īstajā vārdā Korina Eliota ieguvusi mūzikas balvu "Mercury" par savu debijas albumu "Speech Therapy", kļūstot par pirmo sievieti septiņu gadu laikā, kas saņēmusi vienu no prestižākajām balvām, ko pasniedz par gada labāko īru vai britu mūziķu albumu.

2002.gadā "Mercury" mūzikas balvu ieguva hiphopa māksliniece "Ms Dynamite", un, kā atklāja Debella, tieši viņa bija viena no viņas galvenajiem iedvesmas avotiem. "Runājot par "Mercury" mūzikas balvām, mani iedvesmoja "Ms Dynamite". Redzot viņas uzvaru, tā kļuva sasniedzama arī man. Viņa izskatās līdzīgi man, viņa runā līdzīgi man, un es nodomāju - varbūt es arī to varu. Lai cik klišejiski tas neizklausītos, tā ir patiesība," atklāja dziedātāja.

Neskatoties uz uzvaru, Debellas albuma pārdošanas rezultāti nebūt nav spīdoši, taču viņa cer, ka balva vērsīs to par labu. "Ap šo laiku es atvēršu savu mūzikas ierakstu kompāniju, tāpēc priekšā ir ļoti daudz darba, un tā (balva) man devusi tādu kā nepieciešamo atspēriena punktu," sacīja dziedātāja. "Es ceru, ka daudzi cilvēki noklausīsies manu albumu un iegūs to, ko es ieguvu, to veidojot."

Debella saglabājusi lielu pārliecību par sevi laikā starp nomināciju un apbalvošanu, un arī tagad nav apmulsusi par uzvaru. Kad viņai jautāts, vai šis ir sieviešu gads, atsaucoties uz lielu sieviešu skaitu šā gada "Mercury" balvas nominantu vidū, dziedātāja atbildējusi, ka šis noteikti ir viņas gads. "Mans albums iznāca šogad. Ceru, ka tas šobrīd rada īstu apvērsumu mūzikas industrijā. Tagad ir ļoti daudz mūzikas, kas skan vienādi, un mans albums šādi neskan, bet tik un tā tas ir ieguvis "Mercury" balvu. Jācer ka tas radījis apvērsumu šajā sistēmā un, izdzirdot manu albumu, cilvēki sapratīs, ka mūzikai nav visu laiku jāskan vienādi."

Par "Mercury" balvu Debella sacentās ar Lizu Heniganu, kā arī ar grupām "Kasabian", "Friendly Fires", "Glasvegas", "La Roux", "Led Bib", "Bat for Lashes", "Sweet Billy Pilgrim", "The Horrors" un "Invisible". Uzvarētu noteica žūrija, ko veidoja mūzikas industrijas pārstāvji, mūziķi un žurnālisti.

Iepriekšējos gados šo balvu ieguva "Elbow", "Klaxons", "Arctic Monkeys", "Antony and the Johnsons", "Franz Ferdinand", "PJ Harvey", "Pulp", "Portishead" un citi.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu