RD nelikumīgi atlaistajiem maksā milzu kompensācijas (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas dome (RD) par labu pretlikumīgi atlaistajiem pašvaldības darbiniekiem turpina izmaksāt milzīgas kompensācijas. Kopumā no pašvaldības budžeta kompensācijās izmaksāti Ls 160 255, TVNET informēja RD partijas „Pilsoniskā savienība” (PS) frakcijas deputāti.

Tiesājas par pretlikumīgu atlaišanu

Jau vairākkārt RD vadības uzdevumā  ir tikuši sagatavoti lēmumi par izpilddirektoru atbrīvošanu no darba, izpilddirekciju likvidāciju un par citu Rīgas pašvaldības struktūrvienību reorganizāciju, kas neatbilst darba likumdošanai, tādēļ tie tiek apstrīdēti tiesā, radot pilsētas budžetam lielus zaudējumus.

Šodien uz Finanšu un administrācijas komitejas sēdi kārtējo reizi tiek virzīti jautājumi par papildu līdzekļu piešķiršanu Ls 90 000 apjomā kompensāciju izmaksām.

Nekompetences dēļ šķērdē budžetu

Patlaban no Rīgas pilsētas pašvaldības par labu atlaistajiem darbiniekiem jau ir izmaksātas kompensācijas Ls 160 255 apjomā.

 "PS frakcija jau vairākkārt ir vērsusies pie domes priekšsēdētāja ar aicinājumu izvērtēt amatpersonu atbildību, taču RD vadība nav mēģinājusi noskaidrot zaudējumu rašanās cēloņus un vainīgās amatpersonas," saka deputāti, vienlaikus norādot, ka jau tuvākajā laikā notiks namu pārvalžu reorganizācija, kurā, visticamāk, arī notiks darbinieku atlaišana un  pašvaldības amatpersonu nekompetences dēļ pašvaldībai atkal var nākties maksāt milzīgas kompensācijas. 

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu