Latvijas futbola izlase šodien Amsterdamā spēkosies ar Nīderlandi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2016.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra mačā Latvijas futbola izlase viesos Amsterdamā spēkosies ar Nīderlandes izlasi, kas aizvadītajā vasarā Pasaules kausā ieguva trešo vietu.

Mača sākums paredzēts plkst. 19 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs redzēt LTV7 kanālā. Spēle risināsies «Amsterdam ArenA» stadionā, kura ietilpība ir vairāk nekā 53 tūkstoši līdzjutēju.

Latvijas futbola izlase jau no pirmdienas mačam gatavojas Nīderlandē. Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses sekretārs Viktors Sopirins atklāja, ka lēmums trenēties Nīderlandē pieņemts vēl pirms spēļu cikla sākuma. «Laika apstākļi novembra vidū Latvijā nav prognozējami, jo ir iespējams sniegs un auksts laiks, bet gatavoties spēlei uz mākslīgā seguma laukuma, zinot, ka spēle Amsterdamā notiks uz dabīgā seguma, nebūtu lietderīgi,» sacīja Sopirins.

Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas valstsvienībai pievienojies Aleksandrs Cauņa no Maskavas CSKA komandas, kurš izlasē nav spēlējis vairāk nekā gadu.

Nīderlandes valstsvienības galvenais treneris Gūss Hidinks izteicies, ka viņš atkāpsies no amata, ja viņa komanda zaudēs Latvijas valstsvienībai.

Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā aizvadītajā vasarā Nīderlande ieguva trešo vietu. Komandas sastāvā mačam pret Latviju iekļautas tādas Eiropas un pasaules zvaigznes kā Robins van Persijs («Manchester United»), Arjens Robens (Minhenes «Bayern»), Jans Klāss Huntelārs (Gelzenkirhenes «Schalke 04») un Veslijs Snaiders (Stambulas «Galatasaray»).

Latvijas izlase 2016.gada EČ kvalifikācijas turnīrā ielozēta A grupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Īslandi un Kazahstānu. Kvalifikācijas ciklu Latvijas izlase sāka septembrī izbraukumā ar neizšķirtu pret Kazahstānu (0:0), oktobrī valstsvienība Rīgā ar 0:3 atzina Islandes pārākumu, savukārt mājas spēlē pret Turciju komanda izcīnīja neizšķirtu (1:1).

A grupas tabulā pēc trim spēļu kārtām Islande ir līdere ar deviņiem punktiem, Čehija ar deviņiem punktiem ieņem otro vietu, Nīderlande ar trim punktiem ir trešā, Latvija ar diviem punktiem ir ceturtā, bet Kazahstānai un Turcijai ir pa vienam punktam.

EČ kvalifikācijas turnīrā 53 komandas sadalītas deviņās grupās. Katras grupas divas labākās komandas un labākā trešās vietas ieguvēja kvalificēsies EČ finālturnīram, savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas mačos.

Latvijas futbola valstsvienības kandidāti spēlei ar Nīderlandi

Vārtsargi: Aleksandrs Koļinko (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Pāvels Šteinbors (Zabržes «Gornik», Polija), Kaspars Ikstens (FK «Jelgava»).

Aizsargi: Kaspars Gorkšs (bez kluba), Vitālijs Jagodinskis (Užgorodas «Hoverla», Ukraina), Nauris Bulvītis (FC «Aarau», Šveice), Oļegs Timofejevs, Kaspars Dubra (abi FK «Ventspils»), Vladislavs Gabovs («Skonto»), Antons Kurakins (FK «Ventspils»), Vitālijs Maksimenko (VVV Venlo, Nīderlande).

Pussargi: Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Aleksandrs Fertovs (bez kluba), Krievija), Jurijs Žigajevs (FK «Ventspils»), Andrejs Kovaļovs (Kišiņevas «Dacia», Moldova), Jānis Ikaunieks (FK «Liepāja»), Aleksejs Višņakovs (Kišiņevas «Zimbru», Moldova), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija).

Uzbrucēji: Artjoms Rudņevs («Hamburger SV», Vācija), Valērijs Šabala («Anorthosis», Kipra), Eduards Višņakovs (Hožuvas «Ruch», Polija), Deniss Rakels («Cracovia», Polija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu