Somija izcīna pasaules bronzu (32)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Trešo vietu pasaules hokeja čempionātā augstākajā divīzijā sestdien izcīnīja Somija, kas ar 4:0 sagrāva Zviedriju. Par labāko spēlētāju Somijas izlasē šajā mačā atzina vārtsargu Niklasu Bekstrēmu, bet zviedriem - uzbrucēju Toniju Martensonu.

Gavilē divu vārtu autors Anti Pihlstrēms.
Gavilē divu vārtu autors Anti Pihlstrēms. Foto: EPA/AFI

Pirmā perioda 12. minūtē rezultātu atklāja Somijas izlases spēlētājs Anti Pihlstroms, bet pēc divām minūtēm pārsvaru dubultoja Janne Niskala.

Otrajā periodā vārti netika gūti.

Trešā perioda sākumā otro reizi spēlē izcēlās Pihlstroms, bet nepilnas trīs minūtes pirms mača beigām jau tukšos zviedru vārtos ceturto ripu raidīja Miko Koivu.

Kopumā uz Zviedrijas izlases vārtiem tika izdarīti tikai 13 metieni, savukārt somu vārtsargs Bekstrēms atvairīja visus 36 metienus.

Pusfinālā Somija ar 0:4 atzina Krievijas pārākumu, bet zviedri tikai ar 4:5 piekāpās kanādiešiem.

Somijas valstsvienībai šīs ir vēsturē trešās bronzas medaļas.

Tēmu Selane (pirmais no labās_ pēdējoreiz spiež roku zviedru hokejistiem. Selane pieliek punktu karjerai valstsvienībā.
Tēmu Selane (pirmais no labās_ pēdējoreiz spiež roku zviedru hokejistiem. Selane pieliek punktu karjerai valstsvienībā. Foto: EPA/AFI

Pēc spēles par karjeras beigām valstsvienībā paziņoja izcilais somu hokejists Tēmu Selane, kurš savās pēdējās meistarsacīkstēs guva trīs vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Selanes kontā nav 1995. gada pasaules zelta, bet ir pa vienam sudrabam un bronzai gan pasaules meistarsacīkstēs, gan ziemas olimpiskajās spēlēs. Selene vēl nezina, vai turpinās karjeru Nacionālajā hokeja līgā.

Šodien pulksten 20.00 pēc Latvijas laika sāksies finālspēle starp mājiniekiem kanādiešiem un Krieviju.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu