"Ekonomiskas un drošas braukšanas programma" kravas auto vadītājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš 2002. gada "Scania Latvia" kravas auto vadītājiem piedāvā "Ekonomiskas un drošas braukšanas" programmu. Kā norāda programmas apmācības meistars Aleksandrs Plotņikovs, "pašlaik pēc šīs programmas ir apmācīti 90 kravas auto vadītāji. Programmas mērķis ir veicināt ekonomisku un drošu kravas auto vadīšanu, kas balstās uz teorētisko un praktisko zināšanu iegūšanu programmas apmācības laikā."

"Ekonomiskas un drošas braukšanas" programma balstās uz elektroniskiem mērījumiem. Auto vadītājam ir jāveic noteikts maršruts, kura laikā ar elektroniskām ierīcēm tiek veikti dažādi mērījumi, pēc kuriem ir iespējams noteikt, kā kravas auto vadīšanu padarīt ekonomiskāku un drošāku.

Viens no svarīgākajiem noteikumiem, lai saņemtu garantiju Scania kravas auto, ir obligāta vadītāja apmācība, spēkratu saņemot. Kompānija Scania ir iemantojusi un stabili saglabā līdera lomu pasaules autobūves industrijā. Gandrīz visu pasaules valstu autovadītāji jau sen ir pārliecinājušies, ka Scania mašīnu raksturīga iezīme ir mazs degvielas patēriņš, drošums un ilgmūžība.

Viens no visbiežāk minētajiem iemesliem, kāpēc uzņēmumi izmanto Scania "Ekonomiskas un drošas braukšanas" programmas mācības, ir nemitīgais degvielas cenu pieaugums. Prasme ekonomiski un droši vadīt kravas auto būtiski samazina degvielas un kravas auto tehniskās apkopes izmaksas. Uzņēmums no "Ekonomiskas un drošas braukšanas" programmas ir tikai ieguvējs.

"Ekonomiskas un drošas braukšanas" programmas mācības notiek 3-4 cilvēku grupās, mācību ilgums ir 8 stundas, to beigās kursanti iegūst iespēju novērtēt savu braukšanas prasmi, kā arī saņem sertifikātu.

"Scania kolēģi ārzemēs arī savos tirgos sākuši izmantot "Scania Latvia" shēmu "Ekonomiskas un drošas braukšanas" programmu, kas būtiski atvieglo pārvadājumu izdevumus," atklāj programmas apmācības meistars Aleksandrs Plotņikovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu