Tērbatas ielas "Pērle" (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Melos tie, kas teiks, ka pie mums Rīgā ir garlaicīgi un nekad nekas tā īsti nenotiek. Tieši otrādi - pēdējā laikā galvaspilsētā katra diena ir kā jauns piedzīvojums. Šoreiz par to varam teikt lielu paldies jaunajai izklaides vietai "Pērle".

Paralēli aktivitātēm vecpilsētas modes veikalā "Made in West", vairs ne tik jauno, bet joprojām aktuālo bāru "Aptieka" un "Mojo" piedāvātajām nakts ballītēm un atsvaidzinošiem, bet, galvenais, iedarbīgiem dzērieniem, kā arī Spīķeros jaunatvērtā "MetaKafe" bāra nakts disko dejām un otrā pilsētas galā eksplodējušā kluba "Piens" saprāta robežās ieturētām izvirtībām, tagad Tērbatas ielas galā ir meklējams vēl viens atslodzes punkts ar nosaukumu "Pērle".

Nē, tas nav tas pats kāzu salons, kas slēpjas gandrīz pašas Avotu ielas sākumā. Vienādie nosaukumi visdrīzāk ir nejaušība, kas, iespējams, vēl joprojām nemaz nav īpašnieku apzināta. Abu iestāžu logo ir vienlīdz aizraujoši un konkurētspējīgi, taču mūziķa Edija Vucēna un TV sejas Žanetes Skarules kopīgi radītā daudzfunkcionālā sociālā izklaides vieta "Pērle" šoreiz pārspēj balto kāzu kleitu veikalu. Arī lokācijas vieta ir apskaužama - Tērbatas un Matīsa ielu stūris (Tērbatas iela 65).

"Pērle" neietver sevī tikai draugu pulcēšanos vai ikdienišķu vīna iedzeršanu. Tas drīzāk uztverams kā pavisam nopietns veikals, kur pircējam ir iespēja iegādāties preces no visdažādākajiem laika posmiem. Šīs ir vairāk vai mazāk lietotas, interesantas un mūsdienām netipiskas preces, kuras, visdrīzāk, esam pieraduši redzēt tikai modes žurnālu lappusēs. Svarīgi pieminēt, ka Edija un Žanetes veikala skatlogos ir izkārti arī pašmāju modes dizaineru darināti apģērbi, kā arī citi sīkumi.

Cenu politika veikalā ir ļoti demokrātiska. Ir T-krekli un bikses, kas nopērkamas par nepilniem 10 Ls, un ir jakas vai kleitas, kas maksā pat visus 70 Ls. Ar to jāsaka, ka cenas nav nekaunīgi uzskrūvētas neatkarīgi no vērtības, bet gan pārdomāti sadalītas pēc kategorijas un preces lietojuma. Šeit atradīsit gan vecus kasešu atskaņotājus un fotoaparātus, gan no 70. gadiem saglabātas ceļasomas un kolekcionāru statusa vērtus zābakus. Tāpat atradīsit kādu interesantu brošu vai auskarus draudzenei, un visbeidzot kādu melodiju albumu no labāko pašmāju mūziķu repertuāra.

Patīkams ir arī iestādes interjers un izkārtojums. Lielo spoguļu sienas un apaļīgās trepes, kas ved uz pavisam dīvainu, bet jauku otrā stāva istabiņu. Tā gan nav noslēgta, bet drīzāk ir salīdzināma ar tādu kā iekštelpas terasi vai balkonu ar margām. Mīkstie dīvāni un skats uz visu lejā notiekošo rada īpaši radošu sajūtu, kas liek tējai vai pat kādam alkoholiskam dzērienam garšot vēl labāk.

Ar apģērba un interjera lietām gan šeit viss nebeidzas. Būtisks arī ir vienā veikala stūrī esošais bārs. Tā vīna plaukti šobrīd nepretendē uz nopietnu konkurenci ar citām pilsētas izklaides vietām, taču jāsaka, ka platā siena no bāra līdz logiem ir pietiekami gara, lai ar laiku nepretenciozie plaukti izstieptos garāki un, pats galvenais, - smagāki.

"Pērle", kas apmeklētāju ziņā varbūt ir salīdzināma ar "Istabu", vai labi zināmo "MetaKafe", kura vēl pavisam nesen kanāla malā pie Nacionālā teātra katru nedēļas nogali pulcēja daudzus jo daudzus līdzīgi domājošus cilvēkus, šodien turpina aizsākto un var lepoties ar konkrētu un nepārprotamu auru, kas spēj piesaistīt noteiktu sociālo slāni. Tās ir kopīgas intereses un kopīgi darbi. Tie ir cilvēki, kuriem citam citu nav jāmeklē. Viņi neatkarīgi cits no cita satiekas un iepazīstas, pateicoties visiem jau iepriekš minētajiem iemesliem.

Veikals "Pērle" savas durvis vēra šā gada 20. augustā, kas nozīmē, ka savās vēstures lappusēs var ierakstīt piedzīvojumus jau no veselām trīs nedēļas nogalēm. Jāpiemin, ka atklāšanas dienā, drīzāk nākamās dienas rītā, lai arī turpat blakus atrodas Centra rajona policijas iecirknis, viesi nebaidījās uzvesties pārgalvīgi un likt apkārtējo māju iedzīvotājiem izsaukt likuma sargus. Policisti ballētājiem piekodināja uzvesties pieklājīgi un ar uz ielas iznestajiem dzērieniem atgriezties telpās.

Kamēr pirmo atklāšanas vakaru nudien var dēvēt par īstu trakošanu, jāsaka, ka ikdienas atmosfēra bārā ir daudz mierīgāka un nebūt nemudina domāt, ka šeit varētu bezkaunīgi pavadīt kārtējo piektdienas vakaru pļēgurojot. Kā atzīst Skarule, īpašnieku mērķis nav padarīt "Pērli" par komerciālu iestādi, bet gan nepiespiestu, radošu un mājīgu satikšanās vietu draugiem gan pa dienu, gan vakara stundās.

Atgādināsim, ka ko līdzīgu piedzīvoja gada sākumā atvērtais "Piens", kas, cīnoties ar milzīgo cilvēku pieplūdumu, nu ir spiests algot apsardzi un darbiniekus, kas nosaka, vai attiecīgam cilvēkam ir atļauts ienākt bārā. Šādu scenāriju noteikti nenovēlam "Pērlei".

Ja tomēr izdomājat iegriezties "Pērlē", tad noteikti piekodiniet taksistam, lai tas jūs neaizved uz Avotu ielas kāzu salonu vai vēl trakāk - zobārstniecības privātpraksi, kas tāpat kā vēl kāda Rīgas ēdināšanas iestāde slēpjas zem lieliskā nosaukuma "Pērle"!

Starp citu, uz jauno izklaides vietu jebkuram apmeklētājam ir iespēja atnest pašdarinātu vai vienkārši kādu interesantu aksesuāru no pašu mājām un, ja tam atradīsies pircējs, dabūt arī kādu naudiņu. Bet, ja īsti tomēr nav vēlēšanās nodarboties ar tirgošanos, tad līdzēs cits jaunatvērts, šoreiz labdarības veikals "Otrā elpa" Marijas ielā 13, tieši blakus "Berga Bazāra" ieejai.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu