Hodorkovskis paredz sev mūža ieslodzījumu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais naftas koncerna JUKOS vadītājs Mihails Hodorkovskis uzskata, ka otrajā tiesas procesā viņam tiks piespriests mūža ieslodzījums, ziņo NEWSru.com.

Viņš paziņojis, ka netic Krievijas tiesas taisnīgumam un Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva solījumiem nostiprināt valsts tiesību sistēmu. Krievijā līdz tiesu neatkarībai vēl esot tālu.

Hodorkovskis uzskata, ka jauno lietu pret viņu inspirējuši Krievijas premjerministra Vladimira Putina spēka struktūru pārstāvji.

Hodorkovskis un viņa pārinieks - “Menatep” bijušais vadītājs Platons Ļebedevs - tiek vainoti 890 miljardu rubļu (13,3 miljardi latu) zādzībā un 450 miljardu rubļu (6,7 miljardi latu) un 7,5 miljardu dolāru (3,6 miljardi latu) legalizēšanā laika posmā no 1998. līdz 2004.gadam. Apsūdzības saistītas ar valstij piederošu akciju zagšanu, kā arī naftas piesavināšanos un iegūto līdzekļu legalizēšanu. Hodorkovskim draud līdz pat 22 gadu cietumsods.

Jau agrāk Hodorkovskis notiesāts ar astoņu gadu cietumsodu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un šobrīd atrodas cietumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu