"Latvenergo" šogad dāvinās elektrību 100 000 trūcīgo mājsaimniecību (143)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

AS "Latvenergo" šogad plāno piešķirt bezmaksas 500 kilovatstundu katrai no 100 000 Latvijas maznodrošināto un trūcīgo iedzīvotāju mājsaimniecībām. Palīdzība paredzēta izlietošanai šīs ziemas laikā. To, kurām maznodrošinātajām ģimenēm šāda palīdzība nepieciešama, noteiks pašvaldības.

Ekonomikas ministrs Atris Kampars un enerģētikas kompānija AS "Latvenergo" šodien prezentēja palīdzības programmu maznodrošināto un trūcīgo iedzīvotāju elektrības maksājumu kompensēšanai šajā apkures sezonā.

Palīdzības programma tiks finansēta no "Latvenergo" līdzekļiem un to plānots uzsākt ar 1. novembri. "Latvenergo" viceprezidents Uldis Baršs pieļauj, ka līdzīgu palīdzības programmu varētu turpināt arī nākamgad.

"Tas ir sociālās solidaritātes solis, kuru mēs ļoti augstu novērtējam," saka Ekonomikas ministrs Artis Kampars. "Mērķis ir atvieglot kopējo maksājumu daudzumu apkures sezonas laikā cilvēkiem, kuri ir maznodoršināti. Palīdzību saņems garantēto minimālo ienākumu saņēmēji un tie trūcīgie, kuriem ir apgādājamie."

"Par palīdzības piešķiršanu lems pašvaldības un, izvērtējot statusus, tiks piešķirtas elektrības norēķinu kartes," skaidro Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis. "Taupīgi dzīvojot, par brīvu piešķirtās elektroenerģijas mājsaimniecībām var pietikt visai ziemai."

Pašvaldību savienības priekšsēdētājs izteica prognozi, ka nākamgad maznodrošināto skaits varētu sasniegt 200 000, no kuriem puse varētu būt garantētā minimālā ienākuma saņēmēji. Viņaprāt, šāds atbalsts ļaus mazināt sociālo spriedzi un sniegs maznodrošinātajiem lielāku drošības sajūtu.

Savukārt "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss pastāstīja, kā darbosies elektro norēķinu kartes: "Tām tiks noteikts autorizācijas termiņš - viens gads, taču 500 kilovatstundu izmantošanas laiks būs neierobežots - bezmaksas elektroenerģiju varēs izmantot tik ilgi, kamēr tā tiks pilnībā iztērēta."

Šis projekts koncernam izmaksās apmēram 3,7 miljonus latu, informēja "Latvenergo" valdes loceklis.

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu