"Dziedošo ģimeņu” otrā posma pusfinālisti (37)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Latvijas dziedāšanas svētku šova "Dziedošās ģimenes” otrajā posmā no duča tālākai dalībai izvēlētas Tīsu, Krastiņu, Legzdiņu, Eglīšu, Dukuru un Igauņu ģimene.

Kā jau ziņots, LNT šovā „Dziedošās ģimenes” no katra pusfināla pēc skatītāju un žūrijas vērtējuma tālāk Lielajiem dziedāšanas svētkiem, kas sāksies 13.septembrī, tiek izvirzītas sešas ģimenes. Tā, kura iemantos vislielāko žūrijas atzinību un skatītāju mīlestību, iegūs galveno balvu - 10 000 eiro! Projekta žūrijā - LNT labestības projektu „Labestības diena” un „Eņģeļi pār Latviju” vadītāja Katrīne Pasternaka, komponists un pianists Uldis Marhilevičs un maestro Raimonds Pauls.

Piedāvājam otrā pusfināla ģimeņu vērtējumu, konkursa žūrijas komentārus par priekšnesumiem.

Igauņu ģimene no Rēzeknes rajona Gaigalavas

Igauņu ģimenes galva Gunārs ir Rēzeknes kultūras nama kapelas "Dziga" vadītājs un mūzikas instrumentu darinātājs. Mamma Rasma ir mūzikas skolotāja, vada korus, folkloras kopu, vairākus ansambļus. Ģimene kopā regulāri muzicē kopš 1991.gada, kad viņu vecākajai meitai Lienei bija četri gadi. Tagad Liene studē Latvijas Mūzikas akadēmijā, māsa Marta mācās ģimnāzijā, dzied koros, bet Laima vēl mācās pamatskolā, spēlē flautu un dejo tautasdeju kolektīvā. Ģimene no Rēzeknes rajona Gaigalavas pārsteidza ar latgaliešu tautasdziesmu "Mīdzeņš īt, gulēt grybu" Gunāra Igauņa apdarē. Žūrijas vērtējums: 30 punkti U.M.: „Žēl, ka lielāko daļu nesapratu, bet ģimene viennozīmīgi uzbūra spilgtu latgaļu kāzu ainu. Jautri un jestri! Paldies! Par latgaļiem!” (10) K.P.: „Uhh, kas par temperamentu! Man gribējās pat nosvilpties!” (10) R.P.: „Latgaļi ir sākuši uzbrukt mums pa visām pusēm. Muzikāli ļoti simpātisks. Kāpēc trijām ir vainadziņi, bet vienai nav? Bet es laikam sapratu! Skaists numurs!” (10)

Krastiņu ģimene no Valmieras

Krastiņu ģimene projektā "Dziedošās ģimenes" piedalās kopā ar trīs pieaugušajiem bērniem - Elīnu, Evu un Zigmāru. Tēvs Oļģerts ir ārsts, kurš darbojas ar netradicionālās medicīnas metodēm, mamma Māra ieguvusi pedagoģes izglītību, bet brīvajos brīžos auklē mazmeitiņu. Meita Eva ir sabiedrisko attiecību speciāliste Valmieras novada domē, dēls Zigmārs strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, bet meita Elīna ir beigusi Banku augstskolu. Krastiņu ģimene dziedāja "Dziesmu par laimi" (T. Kleins, G. Račs). Žūrijas vērtējums: 30 punkti U.M.: „Jūs panācāt vēlamo efektu! Sajutu, ka jums patīk dziedāt, jums ir daudz enerģijas un jūs pārliecināt ar šo visu! Skanīgi un tīri, paldies!” (10) K.P.: „Tas jau ir tas, kāpēc vispār ir šāds konkurss! Ģimene kopā var daudz! Patika ļoti!” (10) R.P.: „Labs, laikmetīgs dejas numurs! Bet ar ko tieši nodarbojas tēvs – kas ir netradicionālā medicīna? Vīriešu kaitēm palīdzēs? Atstājiet vizītkarti!” (10)

Dukuru ģimene no Cēsu rajona Raiskuma

Atraktīvajā Dukuru ģimenē nedzied tikai mamma - viņas uzdevums esot visus novērtēt ar kritisku aci. Tēvs Edijs ir basģitārists, spēlējis vairākās grupās un arī dziesmu autors, dēls Miks bērnībā sapņoja kļūt tik slavens kā Elviss Preslijs, viņš ir vairāku konkursu laureāts, pats raksta arī dziesmas, bet māsa Paula ir konkursa "Jaunās zvaigznes" uzvarētāja, bet visi kopā viņi piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē 2009.gadā. Dukuru ģimene no Cēsu rajona Raiskuma pārsteidza skatītājus, uzstājoties ar R. Paula dziesmu "Ai, dundur, dundur" (J. Petera vārdi). Žūrijas vērtējums: 30 punkti U.M.: „Ui, pa nopietno! Ja arī ir cits līmenis dziedāšanas ziņā, tad te uzliek arī citu atbildību! Paldies, ar radošo domu uz priekšu!” (10) K.P.: „Mammai ir ko turēt – trīs ambiciozi cilvēki! Jā, citas svara kategorijas, bet nav jau tā, ka tas viss ir noteicošākais šajā šovā!” (10) R.P.: „Atklāti runājot... Vajag diskvalificēt! Pārāk labi! Nav ko analizēt – viņi ir pieraduši pie skatuves jau. Novēlu izveidot savu karjeru profesionālā līmenī!” (10)

Ziemeļu ģimene no Rīgas

Ziemeļu ģimenes pazīstamākais dalībnieks līdz šim bijis tētis Āris, kurš kopā ar savu brāli Saulceri 1987.gadā Latvijas sabiedrību saviļņoja ar dziesmu "Uzsniga sniedziņš balts". Tagad Āris dzied kopā ar sievu Sandru un dēlu Gustavu. Ģimene no Rīgas uzstājās ar V. Vētras dziesmu "Māmiņai". Žūrijas vērtējums: 29 punkti U.M.: „Pirmkārt, paldies Varim par tik mīļu un sirsnīgu dziesmiņu... Otrkārt, paldies par to, ka jūs visi uzbūrāt tik mīļu ainu... Nosila sirds!” (10) K.P.: „Kā aktrisei man zināms, ka šāda tipa dziesmas nav vieglas, tās ir sarežģīti nodziedāt... Esmu priecīga par jums, patiešām!” (10) R.P.: „Jā, ļoti izjusti... Es gan visu laiku gaidīju to sniedziņu! Žēl, ka nenodziedājāt to populāro dziesmiņu, bet arī šī bija skaista! Emocionāli...” (9)

Eglīšu ģimene no Alūksnes

Eglīšu ģimene no Alūksnes izveidojās, kad, mācoties tehnikumā, tētis Didzis ar savu skaisto balsi apbūra mammu Sanitu. Viņu meitām Evijai un Signei tagad ir 18 un 17 gadi. Mamma un tētis brīvajā laikā dejo precēto pāru deju kolektīvā "Jukums", bet meitas dzied vairākos koros un ansambļos. Ģimene no Alūksnes uzstājās ar J. Stībeļa dziesmu "Mums paveiksies". Žūrijas vērtējums: 29 punkti U.M.: Mammai un meitai ļoti saskanīgas balsis! Turpiniet veikt trikus! Gaidīsim!” (10) K.P.: „Jūs esat tik saliedēti! Ir jābūt lielai uzticībai!” (9) R.P.: „Ja jau dzied, ka paveiksies, tad jau paveiksies! Efektīvs numurs! Nav kur piesieties!” (10)

Legzdiņu ģimene no Dobeles rajona Jaunbērzes

Māsas Legzdiņas - Gundega un Aija kopā dzied kopš dzimšanas. Viņu pirmās dziedātās dziesmas bijušas vācu valodā un tādas ļoti jestras. Tās viņām iemācījusi omīte. Tagad abas ir jau labākajos gados, abas vēl aizvien dzīvo dzimtajā Jaunbērzē, abas ir kultūras darbinieces un abas jau vairāk nekā 10 gadus dzied dāmu ansamblī. Abas pārsteidza visus, izpildot latviešu tautas dziesmu "Visi vēji mani pūta". Žūrijas vērtējums: 28 punkti U.M.: „Noteikti uz nākamo priekšnesumu Jaņčukus līdzi! Arī ja viņi ir rūcēji, jūs noteikti izvilksiet!” (9) K.P.: „Šausmīgi skaisti vainadziņi! Ļoti liela nozīme jau ir koptēlam!” (10) R.P.: „Kā jums iet ar vīriešiem abām? Meitenes! Jūs laikam pašas nemaz neapjēdzat, bet tikko abas radījāt Skroderdienas Silmačos! Tautiski, latviski un skaisti!” (9)

Ozoliņu ģimene no Rīgas

Ozoliņu ģimene līdz šim katrs atsevišķi aktīvi darbojušies mūzikas jomā - mamma Elita dzied korī, māsa Zanda - dažādos ansambļos, bet brāļi Arnis un Ivars muzicē savā grupā "The Afternoon", kas piedalījās arī šovā "Latvijas Zelta talanti 2009". Ģimenes lielākais atbalstītājs ir tētis, bet muzikālajos mēģinājumos ļoti aktīvi iesaistās arī ģimenes četrkājainais draugs - suns. Visi dziedāja A. Medņa dziesmu "Gribu kā bērns vēl just". Žūrijas vērtējums: 28 punkti U.M.: „Man liekas, ka te ir ļoti liels potenciāls! Nākamās reizes ņemiet gan ritmiskākas dziesmas un netaupiet enerģijas spēku! Daudzbalsība ir fantastiska! (9) K.P.: „Bija ļoti aizkustinoši... Trīs skaisti bērni un fantastiska mamma! Kas var būt jaukāks...” (10) R.P.: „Vokālas partijas bija aranžētas – tas skaisti! Jūt, ka ģimene šajā visā bija darbu ieguldījusi!” (9)

Tīsu ģimene no Talsiem.

Visi septiņi Tīsu ģimenes ļaudis pat nespēj uzskaitīt, cik mūzikas instrumentus katrs māk spēlēt. Tētis Andrejs un mamma Mārīte iepazinās muzicējot un kopā to dara jau 27 gadus, viņu četri bērni - Pēteris, Marita, Tabita un Jēkabs Jānis spēlē un dzied svētkos, dažādos draudzes pasākumos, katrs savā grupā un citur. Un tagad ģimenes ansamblim ar savu balsi ir piepulcējusies arī dēla Pētera sieva Elita. Ģimene no Talsiem dziedāja skanīgu un sirsnīgu dziesmu "Ēdelveiss" no kinofilmas "Mūzikas skaņas". Žūrijas vērtējums: 27 punkti U.M.: „Patika priekšnesuma uzbūve – bija interesanti! Atsevišķie dziedātāji bija laba izvēle, kas ļāva saprast katra balss skanējumu.” (10) K.P.: „Mana bērnības filma... Ak... Bet priekšnesumā man visvairāk patika brīdis, kad ķērāties pie instrumentiem, kas ir profesionālākā māksla...” (9)

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu