Lužkovs sola veicināt tūristu plūsmu uz Rīgu (83)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskava ir gatava pastiprināt Krievijas tūristu pieplūdumu Rīgā, kas esot Eiropas pilsēta par pieņemamām ceļojuma izmaksām. Šādu apņemšanos pauž Maskavas mērs Jurijs Lužkovs pēc jaunu sadarbības dokumentu parakstīšanas ar savu Rīgas kolēģi Nilu Ušakovu. Plāni ir lieli un Rīgai izdevīgi, taču, kā rāda pieredze, ne visi labi iecerētie projekti ierauga dienas gaismu.

Oficiālā tikšanās ar pilsētas galvu Juriju Lužkovu Rīgas domes un atsevišķu uzņēmēju delegācijai ir tikai trešajā vizītes dienā. Neoficiālas - arī iepriekš. Piemēram, vakar Rīgas mērs Nils Ušakovs ar pavadoņiem tika aicināts uz vienu no greznākajiem Maskavas restorāniem, lai lietas pārrunātu tete-a-tete.

Rīga iedzīvotāju skaita ziņā ir pielīdzināma vienam Maskavas reģionam, tādēļ, ja pavērtos peļņas iespējas uz Austrumiem, tas būtu milzīgs ieguvums. Šo formulu Rīga mēģina iedzīvināt jau kopš 2001. gada, taču par īsti pamanāmiem var nosaukt Maskavas nama būvniecību Rīgā, topošo ZIL rūpnīcas filiāli Jelgavā, dažu aktiermākslas studentu mācības pie Oļega Tabakova. Bet savulaik tik skaļi piesauktā vēlme Maskavā redzēt restorānu LIDO nav realizējusies. Un arī atbildes, kāpēc, - nav.

Šoreiz Rīga uz Maskavu brauc ar trim piedāvājumiem - ar vienotu zīmolu "Rižskaja marka" tirgot mūsu produktus, piedāvāt ostas pakalpojumus, veicināt tūrismu.

Jurijs Lužkovs, Maskavas mērs: "Īpaši mēs interesējamies par iespējām attīstīt tūrismu. Tas varētu būt pievilcīgi tiem, kas vēlas ietaupīt, nevēlas doties pārāk tālu, bet tepat kaimiņos, taču iepazīties ar Rīgas skaistākajiem objektiem."

Nils Ušakovs, Rīgas mērs: "Mēs arī ceram, ka savstarpēji izdevīgās ekonomiskās attiecības starp Rīgu un Maskavu var kļūt par labām attiecībām starp Latviju un Krieviju arī citās jomās."

Atmiņas par Rīgu, Latvijas produktu labo slavu bija arī šoreiz. Tāpat atziņa, ka Krievijas tūristam pie mums nav valodas barjeru.

No otras puses, tajās pašās neoficiālajās sarunās atsevišķi ietekmīgi Krievijas uzņēmēji Ušakovam pauduši vēlmi krievu valodas lietošanu padarīt vēl plašāku, tā sakot, ārpus normām, kādas šobrīd darbojas Latvijā. Jaunā mēra neitralitātei tas būs liels pārbaudījums.

Tikmēr pati Maskava gatavojas pilsētas svētkiem un, domājams, tie būs tādi, lai skatītājiem patīk, jo pēc pusotra mēneša tur būs pašvaldību vēlēšanas.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu