LDDK balvu par ieguldījumu uzņēmējdarbības vides attīstībā iegūst Juris Biķis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) balvu par ieguldījumu uzņēmējdarbības vides attīstībā ieguvis ilggadējais AS «Latvijas Finieris» vadītājs Juris Biķis, informēja LDDK.

Tāpat LDDK pasniegusi gada balvas Latvijas reģionu labākajiem darba devējiem.

No Latgales reģiona uzņēmumiem balvu saņēma SIA «Z-Light», kas nodarbojas ar optiskās šķiedras ražošanu un Līvānos nodarbina ap 90 augstas kvalifikācijas speciālistu. Uzņēmuma vadība daudz uzmanības velta jauno speciālistu izglītošanai, veidojot gan privātu stipendiju fondu, gan plānojot veidot jaunas izglītības iestādes reģionā.

Kurzemes reģionā balva piešķirta SIA «Cemex», kas, Latvijā ieviešot starptautiski aprobētu pārvaldības un sociālās atbildības pieredzi, kalpo par paraugu ne tikai savas nozares, bet arī citu jomu uzņēmumiem un labprāt dalās savā darba drošības, sociālās atbildības, reģionālās attīstības veicināšanas u.c. aktivitāšu pieredzē.

Zemgales reģionā par labāko atzīta SIA «Laflora», kas, strādājot tradicionālajā kūdras ieguves nozarē, veicina gan ilgtspējīgu attīstību, izstrādātos kūdras purvus nododot tālākā apsaimniekošanā lauksaimniekiem, gan arī rūpējas par vides izglītību un jauno speciālistu sagatavošanu.

Vidzemes reģionā balva tikusi SIA «Graanul Invest» grupas uzņēmumam «Graanul Pellets», kas, būdams Baltijas mēroga grupas uzņēmums Latvijā, veicis nozīmīgas investīcijas ražošanas attīstībā un pakāpeniski paplašina darbības mērogus un nodarbinātības iespējas reģiona iedzīvotājiem.

Rīgas reģionā balvu saņēmusi AS «VG Kvadra Pak», kas līdzās efektīvam darbam poligrāfijas nozarē izstrādājis efektīvu un darbinieku lojalitāti veidojošu motivācijas un bonusu sistēmu, kā arī noslēdzis koplīgumu ar savas nozares arodbiedrību.

Nacionālā līmenī tika sveikta AS «Exigen Services Latvia»,

kas ne tikai sniedz kvalitatīvus IT pakalpojumus, bet arī aktīvi iesaistās gan savu darbinieku, gan jaunās IT speciālistu paaudzes izglītošanā, tostarp piešķirot ikgadējas stipendijas, iesaistoties nozares izglītības programmu izstrādē, akreditācijā un eksaminācijas komisijās, līdzdarbojoties «Iespējamajā misijā», kā arī dažādos citos veidos stimulējot darba tirgum ilgtermiņā nepieciešamu speciālistu izglītošanu.

LDDK gada balva tika pasniegta arī valsts institūcijai, kas pēdējā gada laikā mērķtiecīgi ieklausījusies biznesa vides pārstāvjos un veikusi uzlabojumus savā darbībā. Šo apbalvojumu ieguva Valsts ieņēmumu dienests, kura veiktie uzlabojumi būtiski samazinājuši nodokļu nomaksai nepieciešamo laiku.

Savukārt

par darba devējiem draudzīgāko pašvaldību tika atzīta Jelgavas pilsētas dome,

kura aktīvi strādā, lai piesaistītu investīcijas savai pilsētai, kā arī iesaistās Jelgavas uzņēmumu ikdienas problēmu risināšanā.

LDDK gada balvai izvirzītie uzņēmumi tika atlasīti sadarbībā ar «Lursoft», izvērtējot uzņēmumu apgrozījuma, peļņas un darbinieku skaita pieaugumu vairāku gadu dinamikā, kā arī ņemot vērā Valsts ieņēmumu dienesta (VID), Valsts darba inspekcijas (VDI) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) pieredzi sadarbībā ar konkrētajiem uzņēmumiem. Tāpat tika ņemta vērā uzņēmumu pašu sniegtā informācija par savu izaugsmi, attīstības plāniem, darba vides organizāciju un sociāli atbildīgajām aktivitātēm savā reģionā.

Kopumā tika izvērtēti vairāk nekā 180 uzņēmumi visā Latvijā. Savukārt pašvaldību un valsts institūciju kategorijās balvas nominantus izvirzīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Valsts kanceleja.

Visu LDDK gada balvas finālistu sniegumu izvērtēja un gala lēmumu pieņēma žūrija, kurā piedalījās LDDK, LBAS, VID, VDI, Valsts kancelejas, VARAM, Ekonomikas ministrijas, visu Latvijas plānošanas reģionu, «Lursoft» un laikraksta «Dienas Biznesa» pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu