Top3 vietas, kur pavadīt brīvdienas Baltijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/lithuania

Līdz ar pavasara atnākšanu cilvēki arvien vairāk izvēlas brīvdienas pavadīt ārpus telpām, lai baudītu patīkamās pārmaiņas dabā. Vislabāk jaušamo gadalaiku maiņu iespējams novērot tepat, mūsu reģionā.

 
Foto: tourism.sigulda.lv

Gleznotāju kalns Siguldā

Ja nav vēlēšanās pavadīt daudz laika ceļā un vēlams pēc iespējas ātrāk nokļūt izraudzītajā atpūtas vietā, labs ceļa mērķis būs Gleznotāju (Paradīzes) kalns Siguldā.

Tā ir izteiksmīga vieta, kas atrodas Siguldā starp Vējupītes gravu un Gaujas senleju. Ceļš uz to vijas cauri mežam, bet, sasniedzot virsotni, no kalna paveras krāšņs skats uz Turaidas pili un tās apkārtni, kas priecē jebkurā gadalaikā. Tas arī ir iemesls, kādēļ šo vietu bija un ir iemīļojuši gleznotāji un kādēļ paralēli sākotnējam nosaukumam «Paradīzes kalns» radies otrs nosaukums – «Gleznotāju kalns». Šo vietu gleznojuši tādi klasiķi kā Jūlijs Feders, Vilhelms Purvītis un Janis Rozentāls. Tāpat tā tiek gleznota un iemūžināta fotogrāfijās arī mūsdienās.

Ja ir vēlme pastaigāties un priecāties par skaistu ainavu, Gleznotāju kalns noteikti ir vieta, uz kuru doties.

Pie tam Lieldienās Siguldā notiek pirmais šūpoļu festivāls Latvijā!

 
Foto: www.maaturism.ee

Poķu parks Igaunijā

Plānojot atpūtu kopā ar bērniem, ir vērts apsvērt iespēju doties uz kaimiņzemi Igauniju, kur Veru un Pelvas novada pierobežā atrodas tematiskais parks – Poķu zeme (Pokumaa).

Šis parks veidots, balstoties uz igauņu mākslinieka Edgara Valtera radītajiem tēliem, kas darbojas «Poķu grāmatā». Poķu dabiskie prototipi ir gan Latvijā, gan Igaunijā sastopamie grīšļi.

Poķu zemē ir iespējams baudīt gan pastaigas svaigā gaisā, gan ekskursiju Poķu mājā, kurā iespējams iepazīties ar Edgara Valtera oriģinālajām grāmatu ilustrācijām, amizantiem interjera veidojumiem, kā arī pašam uzmeistarot savu Poķi. Atpūtas parkā pieejamas arī piknika un telts vietas.

 
Foto: lv.rsp.travel

Anīkšču parks Lietuvā

Savukārt, ja ir vēlme piedzīvot elpu aizraujošas izjūtas un tvert skatu no augšas, piemērots galamērķis būs Lietuvā ierīkotais Anīkšču (Anukščiai) reģionālais parks, kurā iespējams pastaigāties starp priežu galotnēm.

Lai gan neparastā pastaigu taka ir jaunums un tika atklāta tikai pagājušā gada augustā, jau dzirdētas pozitīvas atsauksmes un atzinīgi vērtējumi par šo atpūtas vietu. Takas garums ir 300 metri, savukārt augstums - 21 metrs.

Tāpat apmeklētājiem ir pieejams arī 36 metrus augsts skatu tornis, kas aprīkots ar liftu, tādējādi burvīgo skatu no augšas varēs vērot arī ģimenes ar maziem bērniem un cilvēki ar īpašām vajadzībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu