«Lielvārdes» iekļūst finālā, liekot «Lekringam» nolikt čempionu pilnvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par pirmajiem «Elvi florbola līgas» vīriešiem finālistiem piektdien kļuva «Lielvārdes» spēlētāji, kuri pusfināla sērijas piektajā mačā ar 7:5 (2:0, 3:2, 2:3) uzvarēja pagājušās sezonas čempionus Cēsu «Lekringu», gūstot panākumu arī visā sērijā.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Lielvārde» triumfēja ar 4-1.

Šo spēli labāk uzsāka «Lielvārdes» florbolisti, pirmajā trešdaļā pēc Matīsa Pētera Poļa un Sandra Virsnīša precīzajiem metieniem izvirzoties vadībā ar 2:0. Tiesa, otrajā periodā «Lekrings» panāca neizšķirtu 2:2, bet trešdaļas pēdējo piecu minūšu laikā Lielvārdes komanda guva trīs vārtus pēc kārtas, kas šai vienībai ļāva izvirzīties drošā vadībā.

Noslēdzošā perioda ievadā «Lekrings» florbolists Andris Malkavs nerealizēja soda metienu, tomēr pēc Aleksandra Abramova un tā paša Malkava precīzajiem metieniem Cēsu komanda prata samazināt rezultāta starpību līdz minimumam. Taču pagājušās sezonas Latvijas čempioni panākt pretiniekus tā arī nespēja, jo 53.minūtē Gints Klēģers panāca 6:4, bet pāris minūtes vēlāk tikai 16 gadus vecais Pēteris Trekše vēlreiz samazināja deficītu līdz minimumam.

«Lielvārdes» komanda tomēr guva arī septītos vārtus, kad pēc bijušā šīs vienības spēlētāja Arta Savina kļūdas bumbiņu viesu vārtos 20 sekundes pirms pamatlaika beigām raidīja Toms Akmeņlauks, kurš šajā mačā kopumā izcēlās ar trim vārtiem jeb «hat-trick».

Zīmīgi, ka šis bija pirmais mačs šajā sērijā, kurā uzvarētājs tika noskaidrots jau pamatlaikā.

Jau ziņots, ka otrā Latvijas čempionāta pusfināla sērijā starp «Ulbroka»/«Masters» un «Mogo-RTU»/«Rockets» komandām rezultāts ir neizšķirts 2-2. Nākamā spēle sestdien notiks Ulbrokā.

«Lielvārde» pirms tam ceturtdaļfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Liepājas «Kuršus», bet «Ulbroka»/«Masters» ar tādu pašu rezultātu pieveica «Rīgas» spēlētājus. Savukārt «Mogo-RTU»/«Rockets» ar 4-0 uzvarēja «Valmiera»/ViA vienību, kamēr «Lekrings» spraigā sērijā ar 4-3 pārspēja Kocēnu «Rubeni».

Latvijas čempionāta finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Šie mači 9.aprīlī risināsies «Arēnā Rīga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu